Nastup firmi iz Srbije na World food Moskva u okviru nacionalnog paviljona obeležili su postignuti dogovori, 12 potpisanih ugovora i predstojeći izvoz svežeg i prerađenog, smrznutog i sušenog voća i povrća, vitaminskih napitaka i konditorskih proizvoda vredan više od 3 mil EUR.

Srpske firme uspešno su promovisale i nove, savremene proizvodne linije zdrave ishrane.

– Prirodni, bezglutenski, energetski i čokoladirani snek-barovi na bazi ovsa uz dodatke sušenog voća i bez veštačkih sastojaka budućnost su konditorske industrije. Takođe, detoks i vitaminski, eliksir kokteli, sveže ceđeni i presovani sokovi beleže stalni rast i ekspanziju popularnosti u skladu sa savremenim trendovima zdravih životnih navika potrošača – istakao je Dejan Delić, direktor predstavništva PКS u Moskvi, a navodi se u saopštenju PKS.

Dodao je da stabilnost ruske nacionalne valute i trenutni blag rast vrednosti rublje, vraćaju poverenje uvoznika i pružaju sigurnost planiranja budućih poslovnih aranžmana, pre svega što se tiče izvoza iz Srbije smrznutog voća i povrća.

– Projekti savremenih tehnologija pakovanja, industrijska ili proizvodnje sireva u kućnim uslovima uz pomoć enzima za mlečnu industriju, tzv. sirila kao i proizvodi na bazi tople čokolade i instant kafa zainteresovali su ruske distributere, koji vide perspektivu i obostranu korist daljom promocijom pomenutih srpskih proizvoda – rekao je Delić. Naredno predstavljanje srpskih prehrambenih i izvoznih potencijala na tržištu Ruske Federacije planirano je od 10. do 14. februara na najvećoj regionalnoj sajamskoj manifestaciji prehrambenih proizvoda Prodekspo.

MTM Solutions jedina iz Čačka

Firma MTM Solutions je jedina predatavljala čačanksu privredu na sajmu World Food Moscow u Rusiji koju su organizovali PKS I RAS. MTM Solutions je uspešna porodična osnovana 1987. godine koja je poznata po svom prepoznatljivom proizvodu “Sirela” ali i drugim enzimima za mlekarsku industriju.

Foto: Promo

Ova firma takođe poseduje sopstvenu proizvodnju plastičnih pakovanja kao i štampu fleksibilne ambalaže za prehrambenu industriju.

Foto: Reflektor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here