Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačku, priređen je svečani prijem za 45. generaciju studenata, a intoniranjem himne Gaudeamus igitur označen je početak školske 2019/2020. godine. Svečanosti su, pored 265 studenata prve godine, prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, Grada Čačka, Studentskog centra, visokoobrazovnih ustanova, Naučno tehnološkog parka kao i predstavnici preduzeća u kojima su zaposleni diplomci Fakulteta tehničkih nauka.
U pozdravnom obraćanju dekan prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog izbora Fakulteta tehničkih nauka kao mesta gde će sticati znanje, navodeći da fakultet stalno unapređuje studijske programe, kvalitet obrazovanja, saradnju sa privredom i mogućnosti mobilnosti studenata.

U ime Univerziteta u Kragujevcu dobrodošlicu studentima poželeli su prorektor prof. dr Živadin Micić i student prorektor Sandra Miljaković.
Predsednica Studentskog parlamenta Milica Vlašković je mlađim kolegema objasnila ulogu Studentskog parlamenta govoreći o njihovim pravima, obavezama i mogućnostima za saradnju.
O prednostima usluga Studentskog centra u okviru koga posluje studentski dom i studentski restoran govorila je pomoćnica direktora Kasija Vukajlović.
Ističući važnost visokoobrazovanih kadrova koji se školuju na Fakultetu tehničkih nauka i mogućnostima za njihovo zapošljavanje, zamenica gradonačelnika Milica Dačić je navela da FTN zauzima veoma važno mesto u privrednom životu Grada Čačka jer stvara kadrovski potencijal potreban čačanskim preduzećima.

Na ovogodišnjoj svečanosti mladima su pozdravili predstavnici ustanova i preduzeća u kojima su radno angažovani diplomci FTN, a mnogi od njih su na rukovodećim pozicijama: Mirko Pešić, direktor Naučno tehnološkog parka, predstavnik Kompanije „Elektrovat“ Nikola Marković, predstavnica Kompanije „Zvezda Helios“ iz Gornjeg Milanovca Tanja Čukanović i predstavnik Kancelarije u Čačku Kompanije „Comtrade“.
Nakon svečanog dela, studenti su imali sastanak sa nastavnicima i saradnicima sa kojima će u narednom periodu sarađivati, a nakon toga počeli su i prvi časovi u ovoj školskoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here