Danas je u holu OŠ „Preljina“ održana je promocija rada učenika i nastvanice geografije ove škole Slađane Luković. Povod za ovu promociju je početak rada na zborniku radova učenika škole, pod nazivom „Dečje pero stazama Preljine i okoline“.

U ovom zborniku će učenici uz pomoć nastavnika škole, koji će biti mentori na radovima, pokušati da opišu osnovne karakteristike Preljine i sela iz kojih učenici dolaze (Preljinske Baluge, Stančića, Prislonice, Sokolića i Rakove). Stranice zbornika će obogaćivati i likovni radovi učenika na kojima su oslikani predeli i objekti iz zavičaja.

Foto: OŠ Preljina

Na početku promocije predstavljeni su zbornici radova učenika „Dečje pero stazama Čačka“ i „Dečje pero stazama Srbije“ . U  zborniku „Dečje pero stazama Čačka“  objavljena su 23 rada učenika grupe za geografiju, na kojima je Slađana Luković bila mentor u periodu od 2014. do 2017. godine.

U „Dečjem peru stazama Srbiju“ objavljeni su radovi učenika koji su bili učesnici 61. Republičkog takmičenja talenata Srbije, koje je u maju 2018. godine održano na Tehničkom i Agronomskom fakultetu u Čačku. Urednik na oba zbornika je Slađana Luković. Nakon ovoga predstavljena je monografija „Tavnik i stablo Zucovića od plemena Bukvića“ koju je autorka S. Luković posvetila svom rodnom selu i devojačkoj familiji.

Veoma važna je i monografija „Zapadnomoravski rudnici uglja“ za koju je naša nastavnica 2015. godine dobila nagradu „Danica Marković“. Pri kraju su predstavljeni istraživački radovi i poetsko stvaralaštvo naše nastavnice.

Foto: OŠ Preljina

Pesme kao i naslove radova iz zbornika čitale su učenice osmog razreda ove škole: Katarina Bezarević i Marija Tomić, a promociju je vodila profesor srpskog jezika i književnosti naše škole Anđela Milićević

Foto: OŠ Preljina

Profesor Slađana Luković na kraju promocije se zahvalila kolegama nastavnicima škole, koji su joj pomagali pri izradi nekih delova radova. Promociji su prisustvovali članovi rukovodstva škole, nastavno osoblje i učenici škole.

Posle pauze profesor Slađana Luković je održala predavanje  namenjeno nastavnom osoblju škole, pod nazivom „Kako pomoći nadarenom učeniku da napiše rad“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here