ČAČAK – Socijalistička omladina Srbije je na 19. godišnjicu od 5. oktobra izvela je performans ispred Narodne skopštine Republike Srbije, u okviru kojeg je simbolično vraćena fotelja koja, kako je navedeno, pripada najvišem zakonodavnom organu u državi.

Autentičnost fotelje utvrđena je na osnovu inventarnog broja. Skupštinska fotelja se 19 godina nalazila u Čačku, gde ju je, kako je rečeno, pronašao predsednik gradskog odbora SPS Čačak, Nemanja Trnavac.


On je rekao da je energija koja je u narodu postojala 5. oktobra zloupotrebljena od strane lidera tadašnjeg DOS-a, kojima su posle toga samo bile bitne fotelje. Takođe, napomenuo je da su “Čačani buntovan narod kome ne treba predvodnik kao što je to bio Veljo Ilić kome je isključivo bila bitna funkcija“.

– Čačak ne treba da predstavljaju nasilnici poput Velja Ilića, koji psuje i šutira novinare, ili Boško Obradović koji upada u Javni servis sa motornom testerom. Čačani su sportisti poput Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, poznatih umetnika, doktora i svih koji Srbiji daju pozitivan podstrek za razvoj. Čačani su danas došli u Beograd kroz industrijsku zonu, pored fabrika, autoputem koji su godinama od čuvene revolucije bili samo san. Neće Velimir Ilić i Boško Obradović od Čačka praviti geto i bojiti ga u crno. Građani treba da znaju da je vlast koja je ista kao republička u Čačak donela investicija i progres koji nije postojao poslednjih 25 godina – rekao je Trnavac.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here