Čačak, Lučani, Ivanjica – Sudjenje povodom tragedije u MB Namenska Lučani kada je poginuo mladi Milomir Milivojević, Stojan Marković iskoristio je za svoj lični obračun sa Gvozdenom Nikolićem, vlasnikom konkurentnog portala Glas zapadne Srbije sa kojim ratuje godinama. Odgovor Gvozdena Nikolića prenosimo u celosti:

Stojan Marković, vlasnik „Ozon presa”, već je izrekao u svojim medijima presudu za tragediju u fabrici „MB Namenska” u Lučanima, pre suda, sudije i porote. Dakle, kriv je Gvozden Nikolić, a presudu je objavio u svom elektronskom, ali i štampanom izdanju koje sponzoriše i deli besplatno kako bi bilo dostupno ,,široj” javnosti.

Neću se žaliti, tražiti pravnu pomoć i advokate jer svako ima pravo da veruje u Stojanovu pravdu.

Jedina moja, završna reč, jeste da sam održao obećanje dato ispred ivanjičkog suda, i sinoć otišao u porodicu Milivojević, u Dljin. Dočekali su me kao čoveka i nisu pustili bez večere. Proverili smo i mejlove za koje su tvrdili da su mi slali a ja nisam objavio.

Utvrdili smo zajedno da su 5.11. 2017. i 30.12.2017. dva mejla poslata na adresu cacakvideo@yahoo.com .

To jeste zvaničan mejl produkcije koja je preregistrovana u GZS DOO 2016. godine. Međutim, na adresu redakcija@glaszapadnesrbije.rs koji je naš zvanični mejl od 2016. nikada nije stigao nijedan mejl. I proverićemo još pet puta ako treba.

Zamerili su mi zašto sam uradio priču o direktoru fabrike Radošu Milovanoviću u kojem se fabrika i on pokazuju u pozitivnom svetlu.

Objasnio sam da sam se u fabrici pojavio prvi put dve godine nakon tragične eksplozije, u aprilu ove godine, i da je razlog jubilej 70 godina preduzeća. Tada sam snimio prilog a tema moje priče bila je ,,Direktor iz Titove ere”. To je format moje emisije ,,Nećete verovati“. O nesrećnom slučaju sam se bavio samo u Vestima tv Prva na zahtev urednika nacionalne televizije, što je jedino i moguće.

Tako je bilo i pre neki dan 3. oktobra kada sam izveštavao sa suđenja.

Njihovom sudbinom bavila se Tatjana Vojtehovska u svojoj autorskoj emisiji koja je upravo tog formata u četiri jednosatne epizode. Prva srpska televizija jedina je televizija koja je toliko prostora dala nesrećnom slučaju.

Međutim čovek koji mi je juče izrekao presudu, Stojan Marković, na suđenju 3. oktobra na korak iza pratio me je sve vreme i snimao telefonom sada već jasno sa kojom namerom, da me isprovocira i nađe kopču za streljanje.

Uspeo je, zbog čega sam onako i odreagovao na snimku.

Naravno, porodici ništa ne zameram i sinoć sam to i ponovio. Žao mi je zbog tuge koju nose, i to se ne komentariše.

Što se tiče Stojana Markovića NEMAM KOMENTAR.

Jasna je, verujem, svima njihova namera, a to je da eliminišu Glas zapadne Srbije i mene, jer sam ga bezbroj puta sprečio u zlim namerama kada je na sličan način čerečio i STRELjAO ljude.

U prilog tome i ko hoće da veruje govore njegove novine u kojima u izveštaju sa suđenja nema ni jedne slike trojice optuženih za nesreću, ali zato ima dve, pa čak i naslovna Gvozdena Nikolića. To sve govori!

Ovo nije prvi put a dokaz su ove novine koje su na divlje štampane, i besplatno deljene, a finansirao režim iz Prijepolja. Međutim, ovog puta uspeli su da me vežu za stub srama i linčuju.

To je dokaz kakve medije žele u Srbiji, i to čovek koji se bavi medijskom strategijom i koji je član Saveta za štampu.

Ja nisam iz te priče, jer sam za poštenu Srbiju i zemlju koja se voli a ne mrzi. Njihova priča (LAŽ) je pobedila!

Priznajem poraz. Ubili su me, ali znam da neće stati jer će se i moje senke plašiti, i znaju da za istinu ginem.

Što se tiče Milivojevića rekao sam im da ne želim da stajem na njihovu muku, i da želim da stignu do pravde!

Rekao sam im da ne želim da sečem glavu ni radnicima ni direktoru, jer sam mali da sudim.

Sve je ostalo na zemaljskom i nebeskom sudu.

Zamolio sam Milovana samo jedno, da ne proklinje radničku decu, i da ubuduće ima poruku kolegama sa kojima je delio zlo i dobro decenijama – ,,Da se nikad i nikome ovo ne desi”.

Mislim da me je razumeo, i verujem mu da je ono rekao u afektu.

Tražio je od mene da dođem na sledeće suđenje jer želi da me on lično uvede pred narod.

Odbio sam. Rekao sam da ne mogu i da sam diskvalifikovan. Meni je moje suđenje završeno!

U porodicu Milivojević sam došao u 17, a napustio ih u 22 sata.

Hvala im na gostoprimstvu i na svakom zalogaju hleba koji su ponudili.

Obećao sam da ću ako ikada budem u prolazu, svratiti na kafu. Pozvao sam ih u GZS koji sam podigao ni iz čega da bi služio narodu. Dočekaću ih kao i oni mene!

Milovan se žali da mu retko ko u kuću svraća, od kolega, pa i od komšija.

Ipak, sinoć su za stolom u njegovom domu bili Marko Mitrović, Nikola Živković i kum Dragan Janković, i ukućani razume se. Milovanov otac Branko, supruga Nela i kći Mirjana.

Radnicima MB Namenske poručujem, na osnovu iskustva sa brojnih novinarskih izveštavanja:

Sud u Ivanjici nije mesto za aplauze, već za tugu, voštanicu i presudu, ali ih podržavam da to jeste mesto gde će se boriti za pravdu, čast preduzeća u kome jednu težak hleb, i borbi za svoj obraz na koji je pljunulo pola Srbije.

Glavoseče iz interesa: Stojan Marković i Jovan Baković, Ivanjički radio

Mojim dzelatima svako dobro od Boga i po zasluzi. Stojanu Markoviću i Jovanu Bakoviću (Ivanjički radio)nemam šta da poručim, sami su o sebi rekli sve što imaju.

Gvozden Nikolić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here