Rukovodstvo Grada Čacka danas je obišlo završetka radova na rekonstrukciji puta od magistralnog puta od Ovčar Banje do puta ka vidikovcu na vrhu Kablaru, za šta su sredstva obezbedili Grad Čačak i Ministarstvo privrede, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prvobitna investicija iznosila je 102 miliona dinara, od toga Ministarstvo privrede 41 milion dinara, a Grad Čačak 61 milion dinara.

U toku radova došlo je do pokretanja klizišta, zbog čega su oni bili obustavljeni na nešto više od dva meseca, bilo je ugroženo i nekoliko domaćinstava, tako da je lokalna samouprava izdvojila dodatna sredstva, u iznosu od 18 miliona dinara, sto je kompletnu investiciju uvećalo na 120 miliona dinara.

Prva deonica puta gde su u toku radovi je duga 2600 metara, dok je širina kolovoza 6 metara, dužina druge deonice iznosi 1650 metara i njen završetak se očekuje na proleće. Po prvi put i manastir Ilinje je dobio pristupnu saobraćajnicu.
Kompletna dužina deonice od Ovčar Banje do samog vidikovca na Kablaru je 10 kilometara, a plan je da se kod vidikovca izgradi parking sa svim pratećim sadržajima.

Ovo je veoma važna deonica za razvoj turističkih potencijala koje u sebi sadrzi Ovčarsko-kablarska klisura. I domaći i strani turisti najviše vole da odu do vidikovca odakle se pruža pogled na meandre Morave i uživaju u prelepom pogledu na lepote Ovčarsko-kablarske klisure, Čačka kao i Zapadne Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here