Najveća investicija u Topoli u poslednjih 30 godina.

U srpskoj Toskani, ruski investitor koji je 2014. godine otkupio vinariju “PIK Oplenac”, gradi savremeni hotel koji se prostire na 60 hiljada kvadratnih metara. Radovi se odvijaju po planu, a otvaranje ekskluzivnog hotela očekuje se sledeće godine.

“Prvi put u zadnjih 30 godina u Topoli imamo velikog investitora koji ulaže u našu opštinu. Izgradnjom ovog hotela sa pet zvezdica značajno ćemo povećati naše smeštajne kapacitete, a to je ono što nam predstavlja prioritet”, rekao je predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović za RINU.

Iz godine u godinu sve je više stranih turista koji se odlučuju da posete upravo ovaj deo centralne Srbije, a razvojem vinskog i verskog turizma, kao i povećanjem smeštajnih kapaciteta Topola će biti visoko pozicionirana na turističkoj mapi.

“Srbija ima 500 vinarija, ali samo je jedna kraljevska i ona se nalazi upravo u Topoli. NJihov obilazak, kao i degustacija najboljih vina može da privuče brojne ljubitelje ovog pića, ali i podnorudnički manastiri sa krunom na Oplencu, mogu da upotpune celokupnu našu turističku ponudu”, naglašava Jovanović.

Da je Topola pogodna za razvoj turizma, ali interesantna stranim investitorima dokazuje činjenica da je privatizivana vinarija “PIK Oplenac” danas jedan od lidera na tržištu.

“U Topoli se pod voćem nalazi preko 5 hiljada hektara, a godišnji priliv od izvoza voća je oko 15 miliona evra. Međutim, nije samo dovoljna proizvodnja grožđa i plasiranje na tržište, tajna uspeha jeste u preradi i zatvaranju celokupnog procesa proizvodnje. Izvozom najkvalitetnijih vina imamo šansu da se pozicioniramo na svetskom tržištu”, izjavio je predsednik opštine Topola, Dragan Živanović.

IZVOR: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here