Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je aplikacija Kosova povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu.

Stefanović, koji se nalazi u Čileu na Generalnoj skupštini Interpola, na svom Tviter nalogu napisao je da je “zahvaljujući ogromnom radu delegacije Srbije aplikacija takozvanog Kosova povučena neposredno pred početak generalne skupštine Interpola”.

Kako saznaje “Blic”, Kosovo je zahtev za članstvo povuklo sat vremena pre početka jer su saznali da neće imati dovoljno glasova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Tanjugu je rekao da je Ambasadi Srbije u Parizu danas nešto pre 15 časova dostavljena nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtev za članstvom Kosova u Interpolu. Nota je dostavljena srpskoj ambasadi u Parizu jer je sedište Interpola u Lionu.

Stefanović se ranije danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, zahvalio svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije i upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.

U Čileu je danas počela sednica Generalne skupštine Interpola, na čijem dnevom redu je bilo i pitanje članstva tzv. Kosova.

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here