Na Fakultetu tehničkih nauka održan je godišnji radni sastanak sa predstavnicima Kompanije Comtrade na kome su istaknuti najvažniji  rezultati dosadašnje kao i mogućnosti za unapređenje buduće saradnje.

U osvrtu na proteklih pet godina saradnje sa FTN, tim Comtrade-a koji su činili Marija Bošković, Borivoje Bošković i Srđan Atanasijević izrazili su zadovoljstvo posebno kvalitetom kadrova, odnosno diplomaca FTN zaposlenih u toj kompaniji. Kako su naveli svake godine u proseku je zaposleno devet diplomaca čačanskog FTN, a u ovoj godini radno je angažovano 15 stručnjaka koji su visoko obrazovanje stekli na čačanskom fakultetu.
Prema rečima dekana FTN prof. dr Danijele Milošević, višegodišnja saradnja sa Kompanijom Comtrade kao rezultat ima veliki broj zaposlenih diplomaca FTN u Comtrade-u i otvoranje kancelarije te kompanije u Čačku.
– Privredi su potrebni kvalitetni ljudski resursi, a Fakultet tehničkih nauka je tu da osluškuje potrebe privrede i svoje studijske programe inovira i prilagođava zahtevima tržišta rada. Saradnja sa Comtrade-om je pravi primer za to. -rekla je dekan Milošević dodajući da je suština da privrednici budu zadovoljni kadrovima, a studenti obrazovanjem i znanjem stečenim na FTN.
Na sastanku je bilo reči o letnjoj školi EDIT koja je ocenjena kao veoma dobar projekat za mlade kao i o planovima i predlozima za buduće zajedničke aktivnosti. Tom prilikom najavljena je druga kampanja Comtrade-a pod nazivom  „Otvorena vrata“ koja će biti održana u Kragujevcu i namenjena je mladima zainteresovanim za kompaniju i mogućnostima za rad u njoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here