Čačak – Na današnjem zasedanju čačanskog veća usvojeni su izveštaji o radu obe PU čiji je osnivač grad i data je saglasnost na planove rada za narednu godinu, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović dodajući da će za dve nedelje biti otvoren prošireni sadržaj u vrtiću „Sunce” kao i nova jaslena grupa u vrtiću „Nadežda Petrović”.

Odlučivalo se o ceni grajanja koja i za ovu godinu ostaje ista. Energenti su obezbeđeni, sve toplotne probe i pripreme su izvršene. Doneta je odluka o merenju utrošene toplotne energije po toplotnom izvoru gde je cena 255 dinara a u toku godine ima sedam merenja, što iznosi negde oko 15 evra plus PDV na godišnjem nivou. Do sada je to bilo 20 evra. Inače, PDV je nedefinisan u toj oblasti, tako da smo od Ministarstva finasnije tražili da nam dostave da li je to 10 ili 20 odsto. Sve što bude više korisnika na daljinsko grejanje i cena očitavanja će biti niža”, kazao je Todorović.

Hala KK „Borca”, koja je početkom godine nakon 50 godina ozakonjena, preći će u vlasištvo grada i postaće gradska košarkaška dvorana.

To je bila želja i inicijativa skupštine KK, zbog mnogih stvari, održavanja ali i lakše aplikacije za rekonstrukciju, izgradnju i dogradnju. Hala je površine 3.600 kvadrata, dok ukupan kompleks ima 6.000. Ovo je korak ka rekonstrukciji koja neće biti ni malo jeftina. Okvirno premer radove je oko 3,5 miliona evra, ali Čačku dolikuje jedna košarkaška akademija”, rekao je Todorović.

On je naveo da će u dvorani prioritet imati selekcije svih košarkaških klubova.

Pribavljena je u svojini i Ulice 7. u Atenici, od Kulinovačkog polja do ulice dr Dragiše Mišović.

To je bilo potrebno kako bi došli do odobrenja za izgradnju ove važne saobraćajnice zbog velikog broja privrednih subjekata u tom delu, kao i bolnice a i da se rastereti raskrsnica iz Radenka Janjića u ulicu dr Dragiše Mišovića. Za tu namenu Vlada RS i Grad Čačak opredelili su 57,5 miliona dinara”, istakao je gradonačelnik.

Odobreno su srdsta iz stalnie budzetske rezerve za dva javna preduzeća i dva privatno kako bi se, zbog elementarnih nepogoda koje su nas pogodile, očistile reke Lupnjača, Trnavska, Atenička i saniralo klizište u Mrčajevcima.

Takođe opredeljen je novac za sufinansiranje medija, ove godine u te svrhe je izdvojeno 20 miliona.

Prispelo je 66 projekata od toga 56 je bilo validno. Podržano je 42 projekta od strane tročlane komisije a gradsko veće je to usvojilo njihovu odluku”, kaže Todorović. Protivgradni strelci, njih 52 nagrađeno je sa po 69.000 dinara.”

Prema rečima gradonačelnika, iako to nije dovoljno lokalna samouprava se trudi da iznos svake godine povećava.

Inače, 23. oktobra biće otvorena skupštinska sala grada Čačka u 13:00 časova kada će se uručiti ugovori o podsticajnim sredstvima za poljoprivrednike.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here