Čačak – Danas je u MZ Milićevci završeno asfaltiranje putnog pravca Vasovića kosa u dužini od 1600 metara. Sredstva u iznosu od 15 miliona, su obezbeđena iz budzeta Republike Srbije, dok je grad Čačak obezbedio svu potrebnu dokumentaciju.

Foto: Glas zapadne Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao da je put od velikog značaja za ovdašnje meštane, pogotovu zbog toga što u ovom selu živi veliki broj mladih ljudi.

“Samo u familiji Filipović ima devetoro dece i to je dokaz da ovo selo zaista živi, a za nas je to obaveza, da osim puteva moramo da im obezbedimo i vodu, kvalitetno snabdevanje električnom energijom i da slušamo njihove potrebe i da im u svakom trenutku izađemo u susret”, kazao je gradonačelnik.

Na mlađima svet ostaje, gradonačelnik Todorović sa najmlađim Milićevčanima, foto: GZS

On je istakao da će se u ovoj mesnoj zajednici asfaltirati još dva kraka i to ka Vasovićima i deo koji spaja ovo selo i Rakovu.

Predsednik Saveta MZ Milićevci Raško Nidzović kaže da su sada asfaltom povezani sa Rakovom, Preljinom, kao i sa izlazom na autoput.

Predsednik MZ Milićevci Raško Nidzović, foto: GZS

“U našem selu ima dosta mladih i put će mnogo značiti u njihovom radu i ostanku ovde. Mi našim sredstvima ovo ne bismo mogli da uradimo i zbog toga smo zahvalni svima koji su nam to omogućili. Selo je živo, verujemo da će budućnost biti još bolja”, kazao je Nidzović.

Vasović Jeroslav (86) jedan je od najstarijih meštana Milićevaca, seća se kako su nekada vukli stenje iz planine i lomili ga da bi nekako taj put osposobili. Asfaltiranje je, kako kaže, za njega bilo velika radost.

Jeroslav Vasović, foto: GZS

“Svaki dan sam dolazio da gledm kako rade, ne mogu da pomognem, ali lepo mi kad vidim da se radi i napreduje”, veli starina.

Meštani ovog dela Milićevaca tvrde da će dan kada je završeno asfaltiranje računati kao praznik i zbog toga su baš u domu Filipovića u kome živi devetoro mališana postavili svečarsku trpezu jer kako kažu na mlađima svet ostaje.

Izvor:Gzs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here