ČAČAK – Dvorana Košarkaškog kluba Borac preći će u svojinu Grada Čačka, nakon što se o tome pozitivno izjasne odbornici lokalnog parlamenta. Nakon toga biće stvoreni uslovi za potpunu rekonstrukciju i dogradnju Hale kraj Morave.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je da je hala u januaru ove godine ozakonjena posle 50 godina, i to nakon što je izgrađen zaštitni zid pored hale na desnoj obali Morave.

To će biti gradska košarkaška dvorana. Prioritet korišćenja imaće sve selekcije Borca, ali će u njoj igrati i KK Železničar – kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, na ovaj način stvoreni su uslovi da se dobije dozvola za rekonstrukciju i dogradnju.

Hala je do sada pripadala KK Borac. Na inicijativu Skupštine kluba hala je prešla u nadležnost grada, zbog mnogih stvari kao što su troškovi održavanja, ali i mogućnosti da se aplicira za izgradnju i dogradnju dvorane. Hala ima oko 3.800 kvadratnih metara bruto površine hale, kao i oko 6.000 kvadrata čitavog kompleksa – naveo je gradonačelnik Čačka.

On je iistakao da će usvajanjem predloga o prelasku hale u posed grada biti načinjen veliki korak ka dobijanju dozvola za početak procedure za rekonstrukciju čačanskog hrama košarke.

Rekonstrucija neće biti jeftina. Mi radimo na tome sa klubom i prijateljima kluba koji pomažu. Uglavnom se radi o Čačanima koji rade u Beogradu ili inostranstvu. Blizu smo dobijanja građevinske dozvole za dogradnju i rekonstrukciju obekta koji će imati sve sadržaje koji su neophodni klubu renomea i kapaciteta Borca. Okvirni premer radova je oko 3,5 miliona dinara. Ubećen sam da će to biti velelepna dvorana – naglasio je Milun Todorović.

Rekonstrukcijom i dogradnjom hala će dobiti potpuno nov, savremen izgled i ispunjavaće standarde koji podrazumevaju odigravanje međunarodnih utakmica.

Osim povećanja kapaciteta hale u smislu proširenja broja sedećih mesta za publiku, za oko 700-800, i novog spoljašnjeg izgleda, dodaće se novi sadržaji aneksu C: smeštajni deo, tehnička etaža, lekarska soba sa doping kontrolom, novinarska soba.

Biće povećan broj garderoba za sportista, a formiraće se i nove za sudije. Projektom je predviđeno da se smeštajni deo se prostire na tri nivoa sa trokrevetnim sobama i sadržajima za odmor i rekreaciju. Korisnici smeštajnih kapaciteta trebalo bi da budu mladi i talentovani košarkaši, koje će klub dovoditi sa strane.

Predsednik KK Borac Predrag Peca Pantović ranije je izjavio da bi nove imovinsko-pravne okolnosti trebalo da klub relaksiraju značajnih izdataka.

Ovaj parket je prilično dotrajao. Samo promena tog parketa, ukoliko se uradi pravi sportski parket po svim standardima, to je nekih 8 miliona dinara. To su velika sredstva za klub. Porez, struja, grejanje, komunalije… Sve su to ogromni izdaci – kaže Peca Pantović.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here