Narodni poslanik i poverenik GrO SNS u Čačku Marko Parezanović oštro je osudio vređanje novinarke Olivere Jovićević koju je Sergej Trifunović uporedio sa prostitutkama, izjavivši da je sramota što je to prošlo uz stidljive kritike ili čak uz podršku jednog dela opozicije.

Foto:Reflektor

Nažalost ponovo smo se uverili da je moguće da se žene koje se bave javnim poslom nazivaju prostitutkama i da to prodje uz par stidljivih osuda, kao da se ništa nije desilo, kao da je to normalno. I onda se postavlja pitanje da li se mi stvarno borimo protiv ovakvih diskriminacija i verbalnog nasilja ili smo malo protiv toga, a malo nismo. Pa je neke žene dozvoljeno nazivati fuksama i prostitutkama, a neke nije. A to će da nam odredi SzS, koja žena može da se vređa, a koja ne, jer eto oni mogu sve, njima je sve dozvoljeno. Pa se onda još pojave oni koji podrže Sergeja poput našeg nažalost poslanika iz Čačka. Pa imaš li ti čoveče ćerku, majku, ženu, koleginicu. Ne sviđa ti se kako novinarka vodi emisiju, pa ajde malo da joj kažeš da je prostitutka“- izjavo je Parezanović i podsetio da je pre samo 3 godine Obradović slao poruke podrške Oliveri Jovićević.

Pre 3 godine Olivera je bila dobra i tad je dobijala podršku od Obradovića. Sada nije ispunila njihova očekivanja i sada je prostitutka, jer su oni tako procenili” – dodao je Parezanović.

Foto:Reflektor

On je prokomentarisao i objavu Boška Obradovića u kojoj je napisao na Tviteru da će išamarati predsednika Srbije zbog stava o Kosovu.

Kaže Obradović da će da udari šamar predsedniku Srbije jer je rekao da nije sve na Kosovu srpsko i da nije sve Albansko. Majstore sediš svaki dan pored Marinike Tepić koja je podnela skupštini Srbije predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, pored Djilasa koji je izjavio da će posle rešavanja pitanja Kosova, Srbija morati da primi jedan broj Srba koji će da napuste Kosovo ili pored Borka Stefanovića koji kaže da je kosovska nezavisnost u čvrsto stegnutim albanskim šakama. Pa šamaraj njih Obradoviću, šamarajte se svaki dan, ko vam brani. Tastatura mangup, on će preko tvitera da šamara predsednika, pitam se da li će ikad proći pubertet Boška Obradovića i da li će on ikad dati zrelu i odgovornu izjavu koja priliči čoveku od 40 i kusur godina“- naglasio je Parezanović.

Parezanović je dodao i da je ovakvim ponašanjem ovaj deo opozicije postao esktremna i primitivna politička opcija i da će kao takva uvek biti na margini.

Ja nemam ništa protiv toga što su oni izabrali da budu primitivna i ekstremna politička opcija koja žene naziva fuksama i preti šamarima. Toga ima svuda po svetu, ali te opcije su uvek na margini. Nemojte samo posle da kukate kad prodju izbori i da vam neko drugi bude kriv. Jer narod neće da glasa za one koji prete šamarima i koji žene nazivaju fuksama i prostitutkama. Ili ste nedvosmisleno i uvek protiv verbalnog i fizičkog nasilja i govora mrznje ili niste. Nema malo jesam, pa malo nisam. Nazovu ženu prostitutkom pa još kažu zaslužila je, gledaj kako je vodila emisiju. Tako će i žene u njihovim strankama da nazovu čim urade nešto što im se ne svidi“- zaključio je Parezanović.

Izvor: Reflektor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here