ČAČAK – Brojne administrativne procedure, koje smo morali da ispoštujemo usporavale su rad u zdravstvenim ustanovama, pa tako i u čačanskoj bolnici, izjavila je za Info-lider zamenica direktora ove ustanove, dr Slavica Dragutinović.

Prema njenim rečima, trenutno u Opštoj bolnici ima 30 stentova, a 50 pacijenata čeka na opservaciju.

Istina, nisu oni životno ugroženi, ali smo sada zbog novog Zakona, a samim tim i promene Pravilnika o inicijativi koji treba da se donese i usvoji, a koji će ubuduće ubrzati rad naših lekara, morali stentove da uzmemo na revers. Tome, naravno, treba da prethodi sednica UO bolnice koja je predviđena za kraj oktobra– navela je Dragutinović i ponovila da niko od srčanih bolesnika nije u životnoj opasnosti.

Doktorka je precizirala da je u 2018. godini u angio sali urađeno 680, a do oktobra 2019. godine 900 koronarografija.

Kada su u pitanju balon dilatacije njih je prošle godine odrađeno 250, a do sada, u tekućoj 350. Takođe, moram da istaknem da se u našoj angio sali zbrinjavaju pacijenti, osim iz našeg grada, i iz Lučana, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Kosovske Mitrovice – zaključila je Dragutinović.

Inače, angio sala pri Opštoj bolnici u Čačku, otvorena je 18. decembra,na površini oko 200 kvadratnih metara, a za njenu adaptaciju i opremanje utrošena su 72 miliona dinara.

Izvor: Info-lider

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here