U nedelju, 20. oktobra 2019. otvoren je 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga, a Izdavačka kuća Pčelica je kao i ranijih godina sastavni deo ove velike i značajne manifestacije kulture.

Za ovogodišnji Sajam Pčelica je pripremila čak 60 potpuno novih izdanja, dok se ukupan broj izdanja približio broju od 300 naslova. Iz ukupne produkcije izdvajaju se romani Na putu srebra Gordane Maletić, Poziv Nikolete Novak, Zedsi Gordane Vlajić, Ptica na vetar Vesne Aleksić, Vladimir iz čudne priče Gordane Timotijević, kratki romani Avanture iz šumske škole Bojana Ljubenovića, Šum šume Katarine Majić i Detektivi iz zoo-vrta Miloša Petkovića, ali i zbirke pesama Rođen kao zmaj Dragana Hamovića i Aždaja napušta bajku Stevana Miloševića.

U skladu sa bogatom produkcijom knjiga za bebe, po kojima je Pčelica poznata, izvršeni su stilizacija i dizajn reklamnog materijala i štanda, koji ima izgled dečje sobe sa velikom vrteškom na kojoj se umesto igračaka nalaze knjige. Ovakav vizuelni identitet prati i odgovarajući slogan ovogodišnjeg Pčeličinog nastupa na Sajmu knjiga u Beogradu – Uz knjigu od rođenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here