Mediaportal je preneo intervju sa Boškom Obradovićem u kojem je on izjavio da su Dveri opljačkane lažnim menicama od strane bivših funkcionera. Jedan od njih, Dragan Manić odgovorio je Obradoviću, a odgovor prenosimo u celosti:

U Vašem listu od 13.10. ove godine izašao je intervju sa gospodinom Boškom Obradovićem, gde je izneta gomila neistina vezano za saradnju Srpskog pokreta DVERI i Studija za video montažu Dizajn MIR, kao i mnoge neistine i uvrede upućene lično meni.

Već u samom naslovu intervjua leži ozbiljna laž koju je izneo gospodin Obradović: ,,Račun Dveri ispražnjen na osnovu lažnih menica“. Menice ne mogu biti lažne, one su registrovane i taj podatak je javno dostupan svakom ko ima internet i zna da taj podatak potraži na sajtu NBS. Da li možete da zamislite jednu ozbiljnu Evropsku banku kakva je UniCredit Bank da vrši isplatu na osnovu lažnih menica?

Menice su puštene na ime dugovanja Dveri prema Dizajn MIR-u, a za šta postoje računi, prijem tih računa, kao i linkovi sa urađenim materijalima koji se i danas nalaze na društvenim mrežama. Saradnja Dveri i Dizajn MIR-a počinje od maja 2017. godine i traje do puštanja prve menice u septembru ove godine.

S obzirom da sam 11. septembra pustio menicu, nameće se jedno logično pitanje: kako još 11. ili najkasnije 12. septembra nisam proglašen svim onim čime me danas nazivaju i zašto se čekao 26. septembar da se moje ,,zlodelo“ obelodani kada sam menicu pustio petnaest dana pre toga? I zašto se stalno ponavlja da su navodnu „pljačku“ izvršili bivši članovi Dveri kada ni to nije tačno jer sam u trenutku puštanja prve menice bio član Glavnog odbora i član Predsedništva?

Naime stvar je vrlo jednostavna. Jednom političaru je teško da prizna javnosti i sopstvenim članovima da je postojao neizmiren dug i da je sad račun stranke blokiran. Mnogo mu je lakše da to spinuje i da od sebe napravi žrtvu režima mantrom ,,Vučić iz Njujorka sa zasedanja UN poručio da su Dveri ukinute i tom porukom dao signal kupljenim/vrbovanim članovima da unište pokret“.

Jedino je malo problem sa tim datumima. Menica je puštena 11. septembra, a Vučić je u Njujorku bio od 23. do 26. septembra. Ali Obradović izgleda računa da prosečan birač neće uočiti tu nelogičnost. Zato po tpedsednik Dveri Ivan ?ostić 25. septembra piše tekst o Vučićevoj najavi napada na Dveri i o spremnosti da Dveri izdrže sve, a sledeće veče na Predsedništvu pokreta bivam isključen i počinje kampanja ,,Lažna menica, lopovi, BIA, Vučić, Šarić …“.

Nije prvi put da se gospodin Obradović ,,hvata“ za obaveštajne službe koje mu „rade o glavi“. Nekada je to bila CIA, danas je BIA. I potpuno je jasno zašto se koristi tim argumentom: kada imate tako ozbiljnog neprijatelja vaš neuspeh u očima vaših birača nije posledica lične nesposobnosti, neznanja ili loše organizacije. Jednostavno – BIA je kriva!

E sad, rijaliti može da bude zanimljiv, ali i vrlo kontraproduktivan ako se koristi u politici, a iza njega ne postoji nikakav sadržaj ili još gore ako počiva na lako dokazivim neistinama. Gospodin Obradović je zaboravio na jedan takav rijaliti u njegovoj režiji: ,,Doček Vučića ispred TV Hepi“ u poslednjim danima kamp anje beogradskih izbora. Gledanost je bila ogromna ali je lista DJB-DVERI ipak ostala ispod cenzusa!

Ovaj trenutni rijaliti traje već danima. Završiće se sudskim procesom u kojem će gospodin Obradović shvatiti da se obaveze moraju izmiriti i dobro je da to nauči dok je u opoziciji.

Na kraju, za klevete i uvrede postoji sud koji će gospodina Boška Obradovića naučiti normalnoj i pristojnoj komunikaciji koju često traži sa druge strane, a sam je vrlo retko ili nikako ne koristi.

Trudim se da ne budem deo rijalitija ali osećam obavezu prema Vašim čitaocima da kažem šta se zapravo dešava. I u tom smislu želim da Vam se zahvalim na pruženoj prilici da se čuje i druga strana ove priče.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here