Stojan Marković, vlasnik čačanskog „Ozon medija”, poznat po tome što je ojadio pokojnog Andriju Bajića, nije se tu zaustavio. Sličan scenario primenio je u čačanskom Domu kulture gde je načinio ogroman novčani dug a zatim nestao. Naime na dan 10.10. 2019. njegova firma „Jutro prodakšn” duguje ovoj ustanovi ukupno 877.300 dinara.

Marković je sa Domom kulture sklopio ugovor u ime preduzeća ,,Jutro prodakšn“, koje je u blokadi već 1.655 dana, o iznajmljivanju poslovnog prostora. To preduzeće prevarilo je i pokojnog Andriju Bajića, poznatog Čačanina, prema kome je dug za štamparske usluge odavno prešao 2 miliona rsd. Bajić je preminuo 2017. ali nije uspeo da naplati svoj rad iako je imao sudsku presudu. Izvršitelji koji su pokušali naplatu nisu u pomenutom Markovićevom preduzeću zatekli ništa sem dve tastature i 4 metra letve, stoji u zapisniku izvršitelja.

Marković na svoje lično ime ne poseduje nikakvu imovinu, jer je sva prevedena na treću suprugu, Biljanu Jovanić Marković, sa kojom se razveo, fiktivno ili stvarno ko to zna.

Istovremeno, Stojan Marković posluje sa drugim preduzećem „Ozon medija” u kojem je direktor Nebojša Jovanović.

Ima li ko da zaustavi prevarante?

Nije jasno zbog čega Grad Čačak ne reaguje na ovakve prevare, već je nedavno na konkursu dodelilo novčani iznos od 600.000 dinara „Ozon presu” čiji je vlasnik Stojan Marković sa drugim preduzećem oštetio Grad za 877,300 dinara. Neverovatno je da je iz državne kase dobio 1,2 miliona (10.000 evra) za projekte , među kojima je i projekat za Radio Ozon koji je zbog dugova preduzeća „Jutro prtodakšn” bio dva puta na dobošu.

Protiv Markovića je, inače, ranije vođen krivični postupak zbog krađe humanitarne nafte u vreme kada je bio direktor Doma kulture.

Stojan Marković osuđen je, pored toga, da plati 200.000 dinara dr Kosti Miloševiću zbog uvreda i neistina iznetih u svojim medijima, ali je i to raznim manipulacijama uspeo da izbegne, tvrdeći da ne duguje on nego njegovo preduzeće, koje je naravno gurnuo u blokadu.

Stojan Marković je visoki funkcioner NUNS – a i Lokal presa, i član Saveta za štampu čija komisija odlučuje, možete verovati, o Kodeksu časti novinara Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here