U Šapcu je održano ovogodišnje Prvenstvo Srbije u krosu na kome su nastupili atletičari iz 21 kluba iz Srbije. Ovaj kros je ujedno bio izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana u krosu, koje će se za 15 dana održati u Crnoj Gori (Berane).

“Zahvaljujući dobroj saradnji sa nekoliko firmi iz Čačka koje su materijalno pomogle klubu u pravom trenutku, fizioterapeutu Miodragu Vasiću tj “Kinetic studiju”, kao i Feđi Sretenoviću i osoblju teretane “SportAgora” atletičari “ČAAK” – a su nastavili seriju dobrih rezultata i na taj način privode kraju najuspešniju sezonu od osnivanja kluba. Na nedavno održanom testiranju najboljih članova kluba, koje je sproveo Ivan Dmitrić proverena je trenutna forma i ukazano je na nedostatke koje je bilo neophodno otkloniti.

Ovakva ozbiljnost u radu dovela je do toga da se “ČAAK” nađe na trećem mestu po broju osvojenih medalja na Prvenstvu Srbije odmah iza tradicionalno dobrih Novog Pazara i “Mladosti” iz Užica. Kada se po broju osvojenih medalja nađete ispred atletskih giganata Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine… uspeh je prosto neverovatan.” – trener kluba Dragan Dukanac.

U sjajnoj trci na 5000 metara Ognjen Nikolić se okitio titulom šampiona Srbije za mlađe juniore. Pošto je ovo bilo izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana nastupili su zajedno mlađi i stariji juniori. Mesto u reprezentaciji Ognjen je rezervisao zauzimanjem drugog mesta u ukupnom plasmanu, odmah iza Miloša Maleševića drugoplasiranog sa ovogodišnjeg Prvenstva Evrope za juniore.

Kod juniorki su mlađe i starije juniorke takođe nastupile zajedno u trci na 4000 metara. Atletičarka “ČAAK” – a, Sanja Đoković je zauzimanjem 3. mesta u konkurenciji mlađih juniorki, a četvrtog ukupno takođe izborila mesto u reprezentaciji.

Uspešan povratak posle duže pauze u atletici najavio je Nikola Vasić, koji je u trci mlađih seniora zauzeo odlično 3, mesto. Odluka selektora Edina Zukovića je da u ovoj konkurenciji na prvenstvu Balkana nastupi samo Elzan Bibić tako da je Nikola ostao bez reprezentativnog dresa ovog puta.

Zauzimanjem 3. mesta iza Dinama iz Pančeva i Partizana iz Beograda, pioniri “ČAAK” – a priredili su veliko iznenađenje.

Ekipa mlađih seniora u sastasvu Nikola Vasić, Jovan Živaljević i Nikola Vukićević je bila najbolja ekipa kod mlađih seniora u trci na 8000 metara, međutim zbog odustajanja pojedinih takmičara iz drugih ekipa nije bilo proglašenja. ML.SENIORI.jpeg Nikola Vasić, Jovan Živaljević, Nikola Vukićević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here