Čačak – Savez za Srbiju u Čačku danas je, kako kažu simbolično ispred skupštinske sale, krenuo sa kampanjom bojkota izbora koji treba da se održe na proleće naradne godine. Poverenica DS u Čačku Mirjana Milenković Talović građanima je uputila poziv da im se pridruže u bojkoto jer nema drugi način ne postoji, kako bi se došlo do poštenih izbora.

Poverenica DS u Čačku Mirjana Milenković Talović

„Vlada jednoumlje koje je na vrhuncu. Funkcionisanje državnih institucija na republičkom nivou preslikano je i na lokal. Tome u prilog ide i završena sednica skupštine Čačka, gde deset tačaka veoma važnih za naš grad je završeno za dva – tri sata. Nama je u cilju da se Savez za Srbiju u Čačku proširi, da nam se pridruže druge stranke i udruženja, pokreti kao i pojedinci koje misle da je bojkot rešenje”, rekla je Milenković Talović.

Predsednica Udruženja Makedonaca „Astibo” u Čačku Olga Jakšić obrazložila je zašto bojkot. „Živimo u državi gde je sve nenormalno, a prijavljuje se kao zlatno doba. Imamo oči da vidimo, a ne vidimo, imamo uši da čujemo a ne čujemo. Zato građani treba da otvore oči i načulje uši i čuju ono što ima suprotna strana od vladajuće da kaže. Oči i uši kapitala ne vide i ne čuju da smo mi u nekakvom ekonomskom progresu, mi smo sa ovim bojkotom poslali signal sive razglednice Čačka, Beograda i ostalih gradova u Srbiji. Napustili su nas mladi i obrazovani, ljudi koji žele da kažu ono što jeste izgube posao. Vladajuća partija ima politiku koja nema dijalog, nema ideja i zakona, ne procesuira se ništa”, istikla je Jakšić.

Predsednik odborničke grupe Dveri u Čačku Aleksandar Tanasković kazao je da bojkot nije cilj, nego sredstvo da se dođe do ciljeva. „ Da nam mladi ne odu iz zemlje, da imamo veći ekonosmki rast, veće zarade. Da možemo da planiramo naše odmore i kupovine ne preko kreditnih kartica nego preko toga koliko radimo i zaradimo. Ono gde mi trenutno živimo je jedan imaginarijum, izmišljeno društvo i zemlja, gde predsednik slavi pobede koje to nisu, gde se proglašavaju ekonomski uspesi koji su najniži u Evropi. To nije razvoj koji mi želimo, niti zemlja. Zato bojkotom sprečavamo da se odvoji Kosovo i Metohija od Srbije, rasprodaju prirodna bogatstva koje imamo i da zustavimo odlazak mladih. Bojkotom ćemo se truditi da dođemo do onoga što je nama veoma neophodno, do slobode, pravde i poštovanja ustava i zakonitosti ove zemlje”, rekao je Tanasković.

Izvor: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here