Osnovna škola ,,Preljina“ uspešno nastavlja realizaciju ekoloških projektnih aktivnosti, ne samo u matičnoj školi već i u izdvojenim odeljenjima u Rakovi.

Edukacija građana, a posebno dece i mladih o značaju čuvanja i zaštite životne sredine, podsticanje aktivizma i volontiranja mladih, uređenje prostora za kvalitetnije obrazovanje učenika u ovom kraju je veoma je važna.  Zato težimo da iniciramo i  damo podršku u organizovanju obrazovnih programa za mlade i da obezbedimo adekvatan prostor.

Foto: OŠ Preljina

Postavljanjem Zelene – ekološke učionice, u školskom dvorištu izdvoljenog odeljenja u Rakovi,  obezbedili smo prostor za razne edukativne radionice. Pomenut prostor ne bi bio samo koristan za učenike osnovne škole već i za lokalno stanovništvo.

Foto: OŠ Preljina

Projekat finansira Ministarstavao  omladine   i   sporta u saradnji sa udruženjem  Mladih   istraživača   Srbije i programa “Šta nam teško”.

Koordinator projekta, Čolović Jana i edukator Šutić Neda, ističu da je ovaj kraj je bogat prirodnim lepotama, a mi smo dužni da organizujemo edukativna ekološka predavanja i podignemo  svest mladih o značaju očuvanja životne sredine.

Učenici Osnovne škole Preljina, su takođe uključeni u volontersku akciju postavljanja Zelene – ekološke učionice. Nakon završetka radova, planirano je da se nastave projektne aktivnosti u matičnoj školi. Uređenje i sadnja sadnica u školskom dvorištu matične škole, dodatno će promovisati ekološke aktivnosti OŠ ,,Preljina”.

Nastavnici i učenici, ljubitelji prirode, imaju u planu da organizuju niz aktivnosti na ovom prostoru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here