Narodni poslanik Marko Parezanović i samostalni odbornik u skupštini grada Čačka Dragan Štavljanin posetili su Duška Plazinića iz Kukića, koji je tokom NATO bombardovanja bio na Kosovu i Metohiji. Plazinić je kao deo srpske vojske učestvovao u borbama na Košarama, tokom kojih je bio povređen.

Duško Plazinić u sredini

Plazinić živi u Kukićima sa suprugom i troje dece i bavi se poljoprivredom. Po povratku iz rata zadesila ga je tragedija kada mu je prva supruga sa kojom ima dvoje dece nesrećno izgubila život na pružnom prelazu u Kukićima.

Vojna knjižica Duška Plazinića

Imao sam čast da upoznam Duška Plazinića iz Kukića, Čačanina koji je na Košarama kao dvadesetogodišnjak branio našu zemlju. Duško se iz rata vratio sa ranama na telu i duši, a to nažalost nije bila jedina tragedija koja ga je zadesila u životu. Obećao sam da ćemo naći način da pomognemo Dušku i njegovoj porodici i tako vratiti mali deo duga koji prema njemu imaju grad i država. Potrudićemo se da u najkraćem roku Duškova supruga Nataša dobije posao, a njegova porodica kakvu takvu stabilnost”– napisao je Parezanović na svom fejsbuk profilu.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here