Sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandra Leković, zakazala je suđenje za 26. novembar Ozon mediju iz Čačka čija odgovorna lica su Stojan Marković i Nebojša Jovanović, zbog skaradnog teksta u kojem je obeleženo novorođenče, a majci nanet duševni bol.
Naime, kako stoji u tužbi,  12. januara 2018. na portalu Ozon pres objavljen je skaradan tekst praćen privatnim fotografijama tužilje G. K. usled čega je pretrpela duševni bol jer se u tekstu i komentarima  pominje  njeno tek rođeno dete.

Inače, u ovom sudskom postupku već je održano pripremno ročište gde su pozvani Stojan Marković vlasnik i Nebojša Jovanović direktor Ozon medija.

Stojan Marković je  u svojstvu vlasnika medija  više  puta  bio na sudu zbog sličnih stvari.  Čačanima je poznat slučaj kada je osuđen  po tužbi dr Koste Miloševića međutim  izbgao je da plati štetu  jer je Ozon radio otišao u stečaj.  Pre nekoliko godina zbog sličnih stvari osuđen je da plati štetu Čačaninu  Saši Obradoviću.

Apsurd je da je Stojan Marković član Saveta za štampu  i predsedavajući Komisije za žalbe gde se odlučuje o kršenju Kodeksa novinara Srbije.

Jedinstven je slučaj da mu je kao članu tog tela izrečena mera kršenja Kodeksa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here