Kada su Ozonpres i Stojan Marković u pitanju uvek možemo imati samo jednu dilemu, a to je – Ko je sledeći?

Ovoga puta meta prljave kampanje je ni manje ni više nego Stojanov kumić, Danilo Paunović. Navodni razlog za hajku je imenovanje Paunovića u upravni odbor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. A šta je po njegovom mišljenju pravi razlog pitamo Danila Paunovića?

– Pravi razlog je moja aktivnost u medijima, odnosno na Media portalu. Pored svega toga moj prijatelj je narodni poslanik Marko Parezanović, koga Ozonpres proganja već dve godine. Stojan me je mnogo puta pitao da mu dam neku škakljivu informaciju o Marku. Kada sam nedavno za Media portal snimao konferenciju za medije Milenka Kostića, moj kum Stojan mi se obratio kao mnogo puta do tada. Rekao mi je “napašću te malo zbog Marka, ali nemoj da se ljutiš”. Ne ljutim se kume, ali sve što si rekao za mene moraćeš na sudu da dokažeš. Zaista nemam nameru da se sa kumom valjam u blatu i prepucavam u medijima. Za svaku laž koju su izrekli o meni, Ozonpres, Stojan Marković i Nebojša Jovanović dobiće tužbu.

A otkud Vi u UO Regionalnog centra? Ipak Vam tu nije mesto?

– Ja to nisam tražio niti to meni treba. Pitao me je šef odborničke grupe SNS Aco Maksimović da li želim da budem u upravnom odboru, rekao sam da ja nemam dodira sa obrazovanjem i edukacijom profesora. On mi je rekao da nije posao upravnog odbora da edukuju profesore i da će mi objasniti statutom predviđene nadležnosti. Ja nemam ni poslovnog dodira sa tom branšom, niti postoji bilo kakva materijalna prednost tog članstva. Niti je to uopšte razlog napada Ozonpres-a i kuma na mene. Uostalom pitam ja Vas kada ste čuli da su se mediji bavili članovima upravnih i nadzornih odbora drugih ustanova? Da li iko zna ko je pre mene bio u ovom upravnom odboru?

Optužili su vas da ste bahati naprednjak, da imate sumnjive poslove za više firmi, da niste završili srednju školu…?

Kao što sam rekao, sve to će morati da dokazuju na sudu. U vezi mene nema ništa sumnjivo. Uostalom ako sam već subjekt njihovog “istraživanja” i da ih je zanimala istina, da su profesionalni novinari oni bi mene pozvali i objavili i moju stranu priče. Ali njih nije zanimala istina. Svako ko me zna i ko je učio sa mnom zna da sam u trećem razredu bio u sukobu sa jednom profesorkom, posle čega sam njen predmet polagao pred komisijom i dobio četvorku. Četvrti razred sam završio vanredno iz privatnih razloga. To je bio najteži period u mom životu, jer sam umesto u školi, vreme provodio na banderi ili kopajući rupe za stubove. I na to sam jako ponosan. Znao je to moj kum, ali nije objavio istinu. Njemu treba slava i moja glava.

Čime se sada bavite? Ozonpres je na osnovu vašeg instagram profila objavio da imate više sumnjivih firmi. Jedna od njih je i kafić Distrikt?

Da je išta u mom životu sumnjivo ne bih o tome javno govorio, već bi se verovatno krio. Ja sam zakonski zastupnik firme Distrikt koju sam osnovao zajedno sa najboljim drugom Dušanom Tanaskovićem. Držimo kafić Distrikt koji smo preuzeli od prethodnog vlasnika u vreme kada se zvao Tifani. Ozonpres je objavio da smo miljenici inspekcija i da smo narko dileri. Jedva čekam da to dokažu na sudu, a ja da donesem sve kazne koje su nam napisali za ove dve godine pa da vidimo ko je miljenik, a ko ne. Da ne govorim o tome da su objavili da u naš kafić izlaze samo “drolje” čime su uvredili na stotine Čačanki. A kad napravimo još jednu humanitarnu žurku za neko dete, kao što će biti slučaj sada u petak, to neće da objave.

Tvrdite da Ozonpresu najviše smeta vaš angažman na Media portalu, međutim vaš brat je aktivan na portalu Reflektor?

Zakonski sam zastupnik i portala Media portal za koji honorarno radim. Moj brat je aktivan na portalu Reflektor. Nikad niste mogli da vidite da ti portali nekog proganjaju i medijski linčuju kao što to radi Stojan Marković i Ozon pres. Mesecima slušamo od njih kako smo svi mi naprednjački mediji, a onda dođu konkursi. Ozonpres koji je navodno nezavisan prođe na skoro svim konkursima u gradu i Republici i dobije preko 2 miliona dinara, i tako je svake godine. A Media portal koji postoji od 2012. i koji je navodno naprednjački prođe samo u Čačku i to sa 400.000 dinara. To vam je ona priča drž’ te lopova.

Šta očekujete od suda ako uzmemo u obzir da su Stojan Marković i Ozonpres više puta osuđivani pravosnažno, ali su gašenjem firmi i otvaranjem novih izbegavali da plate kazne?

Očekujem pre svega da se zna istina i da se na jedini način koji mi je dostupan borim protiv kleveta. Pa nek oni ponovo gase firme i otvaraju nove, ali da se građani uvere u to ko govori istinu. Ne treba mi njihov novac, sve ću dati u humanitarne shvrhe, kao i mnogo puta do sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here