Milun Todorović novi je poverenik SNS u Čačku, a tim povodom zajedničku konferenciju za medije održali su Todorović, član Izvršnog odbora SNS Krsto Janjušević i dosadašnji poverenici Marko Parezanović i Igor Trifunović.

Janjušević je obavestio javnost da je predsednik stranke Aleksandar Vučić doneo odluku da Todorović bude novi poverenik Gradskog odbora sa ciljem da stranka u Čačku bude još bolja i da preraste iz Povereništva u Gradski odbor.

“Niko ne sme da bude opterećen funkcijom. Ovde smo zbog građana, a ne građani zbog nas i tako uvek treba da bude. Milun Todorović imaće zadatak da organizuje izbornu skupštinu za izbor svih stranačkih organa SNS u Čačku” – naveo je Janjušević.

Todorović je u svom prvom obraćanju kao poverenik SNS u Čačku izjavio da mu je ukazana ogromna čast.

“Neću da se zahvaljujem Marku Parezanoviću i Igoru Trifunoviću, jer mi ostajemo u istom timu i radićemo na boljitku Čačka i jačanju infrastrukture stranke. Stranka će biti otvorena za sve sugrađanke i sugrađane koji žele dobro Čačku i Srbiji. Do kraja godine očekuju nas stranački izbori. Samo argumentima i radom ćemo nastupiti pred našim sugrađanima” – rekao je Todorović.

Marko Parezanović je izjavio da građane Čačka ne zanima ko je na kojoj funkciji, već da li će da žive bolje i da li će grad da napreduje,a da se SNS u Čačku danas nalazi pred ispitom zrelosti.

“Mnogo puta smo padali na tom ispitu, ali sam uveren da ćemo ga ovoga puta položiti sa čistom desetkom. Pokazali smo na konkretnom primeru da SNS postoji zbog građana Čačka i države Srbije, a ne zbog bilo kojeg pojedinca. Igor Trifunović i ja smo ponosni što smo jednu stranku koju smo zatekli u katastrofalnom stanju doveli do nivoa da ona bude i organizaciono potentna i da ima takve međuljudske odnose i stanje u stranci da bude spremna da u kratkom vremenskom periodu preraste u Gradski odbor. Mislim da smo na ovom nivou povereništva došli do gornjih limita i da u toj formi više nismo mogli da napredujemo” – istakao je Parezanović.

Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović rekao je da je povereništvo još 2016. godine dalo poverenje Milunu Todoroviću da povede grad i sada imamo kadar koji je “zavredeo da povede i lokalni odbor SNS“.

Mislim da smo odabrali najboljeg od nas, najboljeg Čačanina koji je u protekle tri i po godine vodio grad na mestu gradonačelnika, a sada će vodi stranku. Mislim da je sasvim logično da neko ko je član Predsedništva i gradonačelnik organizaciono vodi i stranku – naveo je Trifunović.

Šef odborničke grupe SNS u čačanskom parlamentu Aleksandar Maksimović ocenio je da su Parezanović i Trifunović uspešno organizivali nekoliko izbornih ciklusa i uspeli da konsoliduju stanje u partijskoj organizaciji SNS u Čačku.

Izvor: Media portal / Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here