U ivanjičkoj fabrici čarapa „Proleter“ nakon obavljene sistematizacije, otpuštena su 34 radnika jer, kako su nam rekli u sindikalnoj organizaciji, poslodavac je ukinuo radno mesto ‘’druge klase’’.

Redakcija InfoLige pokušala je da kontaktira zamenika izvršnog direktora ‘’Proletera’’, Milana Todorovića, međutim gospodin nas je vrlo neprofesionalno u tome sprečio.

Naime, razgovor je zvučao ovako:

-Dobro jutro gospodine Todoroviću, ja sam novinar InfoLIGE…….( nismo uspeli da završimo rečenicu usledio je odgovor)

-Nemam komentar, doviđenja!

Na šta odgovorno lice u jednoj od najpoznatijih fabrika za proizvodnju čarapa nema odgovor, ostala je nedoumica.

Da li na pitanje šta se događa u Proleteru, koje nismo uspeli ni da mu postavimo, ili prosto nema odgovor na ‘’dobro jutro’’ što bi po bontonu samo trebalo da uzvratite, ne znamo,jer je gospodin Todorović prekinuo vezu?!

Nameće se zaključak da racionalnog rešenja bilo kakvog problema, u ovom slučaju radnika koji su ostali bez posla, ne može biti ukoliko se i sa njima vodio ovakav vid komunikacije.

Uglavnom, po rečima sindikaliste, Dragoljuba Damljanovića, fabrici koja je krenula uzlaznom putanjom u poslednjih godinu dana, zaista ne trebaju ovakve turbulentne situacije.

-Ima boljitka u firmi, trudimo se maksimalno da održimo proizvodnju i kvalitet, što nam treba ovo blaćenje. Činjenica je da sam pokušavao razgovorom da nađem neko rešenje, ali to je teško. Trideset i četiri radnika su proglašena tehnološkim viškom, jer je prestala potreba za radnim mestom ‘’druge klase’’, gde su zaposleni bili oslobođeni norme i treće smene. Međutim, tu ima nekoliko radnica koje su imale normu pa su samim tim očekivale da će biti preraspoređene na drugo radno mesto. One su kivne, priča se da će tužiti firmu, mi kao sindikat zaštitićemo svakoga za koga smatramo da je ugrožen. –kaže Damljanović i dodaje da je među otpuštenima i samohrana majka dvoje dece.

Izvor: Infoliga

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here