Za manje od četiri godine Srbija je uvezla više od 500.000 polovnih vozila i platila ih najmanje milijardu evra.

Ilustracija

Vozni park u našoj zemlji u proseku je stariji od 17 godina. Zato i ne čudi što je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti zabranjena vozila „evro 3“ izazvala ogromno interesovanje u javnosti. Predsednik nije precizirao da li se razmatra zabrana uvoza za ova vozila ili rampa preti svim polovnjacima koji su stari između 15 i 20 godina.

Tipovi automobila sa ovim standardom motora počeli su da se proizvode 2000. godine i sa proizvodnih traka su silazili do 2005, kada je uveden „evro 4“, koji je važio od 2006. do 2009. Ovi automobili čine oko 60 odsto svih registrovanih vozila.

Mora da se zabrani uvoz krševa, ne samo sa „evro 3“ već i sa „evro 4“ motorom – kaže dr Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika novih vozila.

To u praksi znači da vozači u Srbiji ne bi imali nikakav problem da i ubuduće voze svoje automobile sa „evro 3“ standardom motora, ali bi bio zabranjen uvoz tih polovnjaka u našu zemlju.

Shodno pravilniku o tehničkim pregledima vozila, koji je stupio na snagu 2018, vlasnicima je ostavljen rok od tri godine da svoje ljubimce dovedu u sklad sa eko-normama važećim u trenutku proizvodnje. Slovo zakona kaže da 2021. godine nijedno vozilo koje ima emisiju štetnih gasova veću od propisane za to vozilo neće moći da bude registrovano.

Prema nezvaničnim podacima, koje su „Novosti“ dobile, čak 1,2 miliona vozila, od nešto više od dva miliona registrovana prošle godine, ne ispunjavaju ovaj propis i 2021. ne bio mogla da prođu tehnički pregled.

Teško da će većina vlasnika vozila uložiti dodatni novac u nove katalizatore, izduvne sisteme, pa zaista nije jasno šta će se desiti za tri godine.

Država ima i načina i mehanizama da svojom poreskom politikom, raznim subvencijama, oslobađanjem od naplate parkinga na primer, stimuliše nabavku ekoloških vozila – kaže dr Petrović.

Da je stanje alarmantno, jasno je bilo protekle sedmice, kada je u većini gradova Srbije zabeleženo rekordno zagađenje vazduha.

Za prvih devet meseci u Srbiji je uvezeno i registrovano 115.515 korišćenih vozila. Od tog broja sa „evro 3“ motorom je bilo 51.203 automobila, a sa „evro 4“ 38.945 – navodi Boban Nikolić, generalni sekretar Asocijacije uvoznika novih automobila.

Primeri drugih zemalja pokazuju da su oni prvo zabranili uvoz krševa, a mi smo za nepune četiri godine uvezli više od pola miliona vozila koja niko neće u Evropi i postali smo otpad. Procenjuje se da bar polovina našeg voznog parka ima „evro 3“ motore.

U Nemačkoj je država kroz program „staro za novo“ i uz dodatnu novčanu stimulaciju ubedila svoje građane da nabave nova vozila. Ko to nije uradio, suočio se sa većim porezom, na osnovu emisije štetnih gasova. U nekim državama je ovakvim vozilima zabranjen ulazak u gradske centre i prirodne rezervate.
Organizator međunarodnog FIA „Tesla relija“ ekoloških vozila Dragan Škrnjić smatra da bi jedno od rešenja ovog problema moglo biti uvođenje eko-taksa.
Najbrojnija vozila u Srbiji sa „eko 3“ motorom su „Folksvagenovi“ automobili „golf“ 4 i „golf 5“.

Izvor: Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here