Još od davne 1975. godine, kada je osnovan kao pedagoško tehnički fakultet, pa do danas svakodnevno, svojim delatnostima – obrazovnim i istraživačkim, dokazuje opravdanost svog osnivanja i postojanja.

Za ove 44. godine fakultet je imao veliki uticaj na razvoj privrednog života u regionu i okolini, pružajući poseban doprinos na polju obrazovanja inženjera različitih profila, menadžera i poslovnih administratora.

Na ovom fakultetu, koji je jedan od prepoznatljivih brendova Čačka, studirale su mnoge generacije, koje danas predstavljaju ugledne privrednike, preduzetnike, profesore, menadžere…

Fakultet ima izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, zajedno sa njom je jedan od osnivača našeg Naučno-tehnološkog parka, sa kojim, od njegovog osnivanja, ima uspešnu obrazovnu i naučno tehničku saradnju.

Takođe, fakultet ima i saradnju sa privrednim subjektima kako iz Čačka tako i iz okoline, pravi primer za to su i dve veoma uspešne IT kompanije koje su otvorile predstavništva u našem gradu i zapošljavaju isključivo diplomce FTN-a.

Kolektivu fakulteta čestitam njihov dan i želim mnogo uspeha u daljem radu. Studentima bih poželeo da steknu mnogo novih znanja koje će primeniti u svom radu ovde u našem gradu, ističe gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here