ČAČAK – Članovi Veća u Čačku usvojili su na današnjoj sednici rebalans budžeta za 2019. čime je iznos u gradskoj kasi uvećan za dodatnih 67 miliona dinara.

Izvršenje budžeta u ovoj godini je bilo oko 60 odsto, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da je u prvih devet meseci ostvareno 163 miliona dinara prihoda više od poreza na zarade u odnosu na isti period prošle godine.

To, kako je rekao, pokazuje da je povećan trend zapošljavanja u gradu, budući da su drastično povećani prihodi od poreza na zarade.

– Očekujemo da taj trend u poslednjem kvartalu bude još bolji. Kreditno zaduženje Grada je 117 miliona dinara sa 30. septembrom. Ove godine na konsolidovanim računu budžeta na kraju septembra je bilo 299 miliona dinara. To stara osnov da sve planirane aktivnosti sprovedemo, kao i preporuke vlade koje su upućene ka građanima – naveo je Todorović.

Rebalansom su stvorene mogućnosti za isplatu solidarne pomoć za 150 zaposlenih u predškolskim ustanovama, zatim socijalna davanja i vantelesnu oplodnju.

Jedno od većih izdvajanje biće za drugu fazu rekultivacije deponije Prelići u iznosu od 16 miliona.

– Očekujemo 67 miliona dinara bude učešće Vlade Srbije, odnosno Ministarstva za zaštitu životnu sredinu– zaključio je Todorović.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here