Pred narodnim poslanicima nalazi se predlog Zakona o budžetu za 2020. godinu. Predviđeni su budzetski prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).Vlada Srbije je planirala budzet na osnovu procene da će rast BDP u narednoj godini biti četiri odsto, a da će inflacija iznositi dva odsto.

U uvodnom izlaganju premijerka Srbije Ana Brnabić posebno je naglasila težnju Vlade ka ulaganju u obrazovanje, nauku i digitalizaciju. Ona je istakla da će u 2020. godini novih 500 škola dobiti brzi internet u svakoj učionici, a da će u narednoj godini biti završena gradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu i Novom Sadu, ali i započeti radovi kojim bi NTP Čačak dobio novi, moderan prostor.

Podsećamo, Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju NTP-a u Čačku koji će se prostirati na 3600 kvm, a ukupna investicija trebalo bi da iznosi oko 3.5 miliona evra.

Da će posle Beograda, Niša i Novog Sada, Čačak biti četvrti centar u Srbiji Ana Brnabić obećala je prilikom otvaranja Startap centra za mlade talente. Ona je tada izjavila da će Vlada Srbije podržati i širenje kapaciteta Fakulteta tehničkih nauka kroz dogradnju nove lamele i ulaganja u novu opremu.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here