Čačak – Do premijere u novom prostoru bioskopa Sutjeska ostalo je nešto manje od mesec dana, tvrdi direktor Miroslav Damljanović, koji ističe da bioskop neće menjati ime.

“Radovi u sali su završeni, ostalo je samo da se reše pojedini detalji tehničke prirode koji će biti urađeni u narednih desetak dana, a prva projekcija očekuje se početkom decembra”, kaže Damljanović.

Prema njegovim rečima bioskopska sala sa holom nalazi se na prostoru od oko 350 metara kvadratnih u suterenu zgrade u ulici Kralja Petra Prvog.

“U sali ima 80 mesta, od kojih je 78 sedećih, dok su dva mesta predviđena za lica sa invaliditetom, što ne znači da neće biti omogućeno i više ukoliko se ukaže potreba, a obezbeđen je i adekvatan prilaz za ivalidska kolica”, priča Damljanović.

Kada je reč o tehničkoj opremljenosti, Damljanović ističe da je sve urađeno po najvišim svetskim standardima, što podrazumeva saraund i dolbi sistem, vrhunsku rezoluciju slike kao i mogućnost za 3 D projekcije. Takođe, bioskopska sala je opremljena odličnom klimatizacijom, grejanjem i jedinstvenom rasvetom.

“Sedišta su kožna, razmak između naslona i sedišta u sledećem redu je 1, 5 metar što daje mogućnost potpune ugodnosti, za razliku od starog bioskopa u kome je taj razmak bio oko 50 centimetara”, kaže direktor Damljanović.

On ističe da će se karte u prvo vreme kupovati isključivo na blagajni bioskopa koja se nalazi u holu, a kasnije će se omogućiti i onlajn kupovina.

Damljanović kaže da je zakupac bioskopskog prostora distributerska kuća Foks vižn iz Beograda.

U bioskopu će biti zaposleno sedam radnika i to dva kinooperatera, dva radnika na blagajni, isto toliko higijenskih radnika i direktor bioskopa.

Kada je reč o repertoaru Damljanović kaže da će se osim filmskih holivudskih hitova emitovati i najbolji evropski filmovi kao i animirani filmovi za decu.

“Trudićemo se da svi građani imaju mogućnost da uživaju u filmskim projekcijama u našem bioskopu a izvesno je da će se napraviti posebne cene za decu predškolskog i školskog uzrasta, za sve zainteresovane privredne subjekte, kao i za osobe sa slabijim materijalnim stanjem”.

Damljanović je naglasio da je planirano da se tokom dana održi četiri do pet projekcija, a namera je da se ožive matine projekcije kada bi se emitovali stari blokbasteri kako strane tako i domaće produkcije.

Inače, bioskop Sutjeska počeo je sa radom 1. februara 1948. u zgradi Poljoprivredne podružnice, koja je u vreme nastanka 1941. bila namenjena za izložbe, predavanja i druge skupove i sve do 2008. radi u okviru preduzeća Čačak film. Bioskop je srušen u proleće 2016. kad je počela gradnja poslovno – stambenog kompleksa, u čijem je prostoru nova bioskopska sala.

Izvor: Gzs

3 KOMENTARA

  1. Sramota je sta ste uradili od nekadasnje Sutijeske. Sramota velika, da sada imamo samo 90 mesta. Niko nece dolaziti u podrum da se gura da bi gledao film.

    • Ne lupaj gluposti Bioskop je manji ali je udoban i moderan ako se ne radi o Star Wars ili neki glup domaci film kapacitet je zadovoljavajuci.Ovo je kapitalizam sad i u sustini je dobra volja da li ce uopste privatnik da pravi bioskop tu.Da je to profitalno neki privatnik pun para bi napravio Cineplex davno dok Prag i Sutjeska ne rade.Ali nema tu para da se povrati investicija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here