Čačak – Gradska organizacija Dveri izdala je saopštenje za javnost u kome postavlja brojna pitanja vezana stručnost direktora JKP “Moravac” Miodraga Jaćimovića Šmeka. U saopštenju se takođe navodi da je Jaćimović kupio službeno vozilo bez saglasnosti nadzornog odbora i skupštine grada.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Miodrag Jaćimović Šmeko, izabran je odlukom odbornika vladajućih partija za direktora Moravca na sednici na kojoj smo tražili da nam se dostave dokumenti vezani za obrazovanje gore pomenutog. To nam naravno nije omogućeno, pa smo ostali uskraćeni za najbitnije dokumente, koji bi pokazali stručnost i kvalifikacije tadašnjeg kandidata za direktora. Kako ne postoji savršeni zločin, tako ni ovaj nije ostao bez tragova.

Naime na sajtu Moravca (http://jkpmoravac.rs/index.php/o-nama), objavljena je radna biografija i školska sprema sadašnjeg direktora. Ono što se može videti iz priloženog je činjenica da dotičnom direktoru nije navedena ni jedna škola u kojoj je sticao svoja znanja. Navedeno je da je završio srednju i višu školu, ali i stekao zvanje diplomiranog menadzera industrijsko ekonomskog menadzmenta. To samo po sebi možda i ne bi bio problem, da Zakon o javnim preduzećima ne traži da direktor ima stečeno visoko obrazovanje u trajanju od najmanje 4 godine i 240 ESPB bodova.

Prostim uvidom u registar ustanova koje se bave visokim obrazovanjem, može se videti da navedeno stručno znanje gore navedenog, ne da nije četvorogodišnje, već da traje samo jednu godinu i vuče 60, a ne traženih 240 ESPB bodova (https://www.obrazovanje.rs/sr-lat/program/univerzitet-union-fakultet-za-poslovno-industrijski-menadzment-master-industrijsko-ekonomski-menadzment). Što će reći da smo bili u pravu: ŠMEKO NEMA POTREBNE KVALIFIKACIJE za direktorsko mesto, na koje je izabran glasovima stručne komisije, gradskog veća i odbornika vladajuće koalicije, odnosno da je neko mućkao i krao. I to ne neko, nego neki, mnogo njih, ne slučajno, već sa namerom. Ali s obzirom da to radi i veliki vođa, zašto ne bi i njegovi puleni.

Ono što sledi je još gore. Prva odluka nelegalno izabranog direktora bila je da sebi kupi službeni automobil o trošku firme i građana i to ni manje ni više nego Škodu Karok od 25.000 evra, koju koristi i u lične svrhe 24 sata dnevno, pri čemu to plaćaju građani Čačka. Možda to nekima i neće biti značajno, jer je to postalo praksa SNS kadrova, ali za ovo nije imao saglasnost nadzornog odbora, ni skupštine grada, jer u Planu rada Moravca za 2019. to nigde nije planirano. Kako je onda to moguće? Pa tako što se dotični direktor dogovorio sa nekim iz Auto Čačka (gle slučajnosti), da se auto ne fakturiše do 2020. godine.

Tako bi ispalo da je sve u zakonskim okvirima. Trenutno se radi na tome, da se u planu za 2020. godinu ili rebalansu koji se trenutno radi za 2019. godinu, ovo verifikuje i sve legne. Ali postoji problem – kako je za ovo vozilo kupovano gorivo, plaćani troškovi održavanja, putarine i ostalo, ako ono još nije kupljeno? Na to će direktor sigurno dati zanimljiv odgovor.

Do tada, mi stojimo na strani pravde i građana, pratimo svaki korak SNS kadrova i čekamo reakciju građana. A vi građani ako vam se sviđa šta vam SNS radi, glasajte ponovo za njih. Mi u njihovim lopovlucima nećemo da učestvujemo. Bitno je da se sada tačno zna ko je bio u skupštini, ko je glasao za ovakve kriminalne radnje. Mi sigurno nismo, jer mi nismo tamo”, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri u Čačku.

1 KOMENTAR

  1. Što ste bre na kraj srca.. Čoveku baš sad krenulo, i ima svojih 3-4 godine da sve završi a vi mu se nakačili.. E baš te bezobrazno… Pa svi moconjaši voze Škode, pa zar je on najgori!!!! Čoveku bre snova rušite!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here