U utorak, 26. 11. 2019. godine navršava se dve godine, kako je osnivač i trener karate kluba „Nemanja“, Zorana Kojić izgubila život na putu ka Vrnjačkoj banji. Njeni članovi, karatisti kluba „Nemanja“ su i ove godine napisali posvetu upravo njihovom treneru:

„Dragi treneru,

Prošlo je dve godine od kako niste sa nama, mi uvek naglašavamo samo fizički, jer duhovno ste itekako prisutni kod nas.

Bili ste nam roditelj, trener, prijatelj i sve što je moglo na ovom svetu. Bili ste naš vetar u leđa kada je bilo potrebno, ali i naš strogi kritičar kada je za to bilo potrebe. Izvlačili ste iz nas naš maksimum, kada smo padali terali ste nas da ne mislimo na loše i da se izdignemo iz date situacije… Bili ste naš heroj… Bili i ostali.

Vašim odlaskom, promenili ste mnoge ljude, njihove navike, pogled na život… Opet ste im ukazali na greške, na to kakvi ljudi iz okoline mogu biti… Naterali ste nas, da Vašim odlaskom sazrelimo i izrastemo u ljude… Ljude, koji su okupili neke nove klince, pa nastavljaju tamo gde smo svi zajedno stali Vašim odlaskom…

Samo hrabri su nastavili, samo iskreni su ostali, samo pravi nisu okrenuli leđa i odabrani su došli, Treneru. Nedostaje mnogo da slušamo Vaša izlaganja, stvaramo sliku Vašeg Nemanje, doživljavamo Vaše nastupe u borilištu, a najviše fali onaj Vaš glasan osmeh koji se često kroz salu čuo. Jednostavno, nedostajete, falite, na svakom treningu, takmičenju, u svakom segmentu karatea i naših života.

Nemanjići su nastavili borbu, bez Vas fizički, ali sa Vama u srcu. Ona atmosfera za koju ste se borili, postoji, onaj porodični duh u našem klubu. Mi znamo da ste tu, uz nas. I ne dozvoljavamo drugom osećaju da preovlada.

Nadamo se da ste ponosni  na nas, jer mi na Vas jesmo, ponosni smo što ste bili naš trener, što ponosno pričamo o Vama, što ste neponovljivi.

Budite nam srećni, tamo gore, sa Vašim Nemanjom, budite i dalje naša Zvezda Vodilja, naš Čuvar!

Vaša čuvena: “Nešto biramo, a nešto nam dođe samo…“ Biramo da čuvamo uspomenu na Vas i Nemanju. Biramo prave vrednosti!

Vole Vas Vaši Nemanjići.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here