Čačak – Predstavnici Saveza za Srbiju u Čačku danas su se okupili kod spomenika Stepi Stepanoviću kako bi promovisali kampanju bojkota predstojećih izbora. Prema rečima dr Milana Roganovića iz političke organizacije Dveri, SzS kao najveća opoziciona organizacija je jedinstvena u tom stavu.

dr Milan Roganovića – Dveri

„Pozivam i sve druge političke organizacije i pokrete koji su u nedoumici ili nisu još doneli odluku da od izlaska na izbore odustanu. Brojni su razlozi za to, ali mi ne želimo više da saučestvujemo u ovom ludilu koje postoji u našoj državi. Brojne su neregularnosti počev od vrha države do lokalnih samouprava, gde vidimo da se dnevno krši Ustav i zakoni, od partijskog zapošljavanja do brojnih afera u građevini, ekonomiji i zdravstvu. Naš stav i mišljenje je da se izlaskom na izbore, daje legitimitet i podrška da se ovako nastavi. Želimo da u što regularnijim budućim uslovima, ravnopravno izađemo na izbore da svako ponudi svoj program a narod da se opredeli. Sada nisu bitni naši programi već suprostaviti se moralnoj i svakoj drugoj degradaciji društva”, rekao je Roganović.

Poverenica DS Čačak Mirjana Milenković Talović istakla je da iako bojkog već dugo traje, veliki broj ljudi nije upućen u tu priču, a ovakve akcije su jedini način da se dođe do građana i objasni im se zašto se to uopšte dešava.

Poverenica DS Čačak Mirjana Milenković Talović

„ Mi u Čačku imamo i sreću jer imamo neke medije koji hoće da nas čuju, za razliku od drugih gde se opozicija i ne vidi i ne čuje, o nacionalnim frenkvencijama i da ne pričam. Ovaj način da se na ulici susretnemo sa građanima da im objasnimo da mi idemo u bojkot radi nekon cilja, a bojkot je i sredstvo da dođemo do normalnih uslova za slobodne i demokratske izbore. Svakodnevno imamo dokaze da živimo u jednoj neslobodnoj atmosferi gde institucije više ne postoje i da je njihovu funkciju preuzeo jedna čovek. I na lokalnom nivou imamo primer, da je jedan pojedinac bitniji od radnika čiji život zavisi od proizvodnje u FRA. Niko ne zna ko je taj čovek, a sada se postavlja pitanje i da li je sud slobodno doneo odluku po kojoj se prodaje deo fabrike”, rekla je Milenković Talović.

Sreten Belošević predstavnik lokalnog odbora Narodne stranke Čačak koja u punoj meri podržava sve aktivnosti Saveza, kaže da bojkot nema alternativu.

Sreten Belošević predstavnik lokalnog odbora Narodne stranke u Čačku

„ Narodna stranka smatra da bojkot izbora je najbrži put da se porazi aktuelni režim koji upropaštava našu državu već dovoljno dugo vremena. Stranke i organizacije koje su se preko noći odlučile da neće bojkotovati izbor, nisu iskrena opozicija, već su u dosluhu sa režimom i imaju svoje kraktoročne interese da dobiju nešto kako bi se finansirale. One ne pretenduju da nešto realno doprinesu i da učestvuju u promenama u Srbiji”, naveo je Belošević.

Izvor: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here