U nedelju 24.11.2019.godine na sajmu sporta u Beogradu u organizaciji AMSS, održana je dodela nagrada najboljima u moto sportu za 2019.g. Čačani su kao i prethodnih godina ponovili uspehe i pokazali da su i dalje glavne perjanice u disciplini moto kros i moto klasik.

Naši vozači su osvojili šest pojedinačnih titula, dva vicešampionska mesta, jedno treće i tri u ekipnoj konkurenciji. U disciplini moto kros, u najmlađoj klasi MX65, prvo mesto u šampionatu Srbije šampionsku titulu osvojio je Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić, vicešampionsku titulu Danilo Crnjanski iz BAP racing team-a, a Luka Lazović iz GTC racing tima III mesto.

U Open šampionatu Srbije, prvi je bio Danilo Crnjanski, drugi Aleksa Milosavljević a treći Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BIH. Treba naglasati da je ove godine Aleksa Milosavljević nastupao i u klasi MX85 gde je takodje ostvario veliki uspeh. U klasi MX85 šampionsku titulu osvojio je Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, drugo mesto osvojio je Aleksa Milosavljević i treće Žarko Debeljački iz MK Ere iz Arilja. U open šampionatu u istoj klasi redosled je ostao isti, Drmanac, Milosavljević i Debeljački. Šampion u najjačoj klasi MX1 je Marko Kostić iz AMSK “Kostić” iz Pirota, drugi je bio Miloš Đorđević iz Termorad AMSK “Čačak”, a treći Stefan Radanov iz MK Tanasko Rajić.

U open šampionatu šampionsku titulu je osvojio Miloš Đorđević, drugi je bio Kostić a treći Radanov. Naš najbolji vozač Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić osvojio je šampionsku titulu u šampionatu Srbije i Open šampionatu, ispred Vukašina Jablanovića iz GTC racing tima i Strahinje Kalamkovića iz moto kluba “Extreme”. U klasi MX2 junior šampion je  Strahinja Kalamković iz moto kluba “Extreme”, drugi Milić Zimonjić iz MK Zlatibor a treći Milan Vukajlović iz MK Tanasko Rajić. U klasi amatera MX3, prvi je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK “Čačak” ispred prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa iz kluba MX024, a treće mesto je osvojio Dejan Paunović iz GTC racing tima.

U klasi MXB šampion je Mark Česko iz kluba MX024, drugi je Đorđe Čolović iz kluba Moto land, a treći Strahinja Zlatić iz kluba MX024. U najstarijoj klasi šampion je Branko Radanov iz MK “Tanasko Rajić”, drugi Vlatko Provodovski iz BAP racing team-a i treći Dragiša Stanković iz Sagmajster tima. Pored pojedinačnih uspeha, u ekipnoj konkurenciji u klasi 1, ekipa Tanasko Rajić je osvojila šampionsku titulu, II mesto MK Ere Arilje, a treće Termorad AMSK “Cacak”.

Ekipa Termorad AMSK “Čačak” je osvojila i vicešampionsku titulu u konkurenciji ekipa klasa 2. Uz uspehe u ovoj disciplini, u drugoj disciplini moto klasik, ponovo nas je obradovao Borko Vranić iz MK Tanasko Rajić u klasi MC125, osvojivši vicešampionsku titulu iza Zorana Pavlovića, dok je treći bio Zoran Fabijanović. Moramo spomenuti da je u ovoj godini Borko Vranić posle 50 godina prvi Čačanin nakon legendarnog Vladimira Tanaskovića-Čila, koji je nastupio na čuvenoj stazi Grobnik kod Rijeke, gde je osvojio IV mesto na šampionatu Hrvatske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here