Rukovodstvo grada obišlo je završetak radova na asfaltiranju puta u MZ Baluga LJubićska. Asfaltiran je glavni seoski putu, krak Gospavići – Iliškovići u dužini od 800 metara.

Kako sami meštani kažu sa svakim metrom asfalta korak su bliže gradu. Osim kraka glavnog puta kroz selo, asfaltiran je i prilaz i plato kod zgrade Doma kulture koji je izgrađen pre dve godine.

Vrednost investicije iznosi 10 miliona dinara, a finansirana je iz budžeta Vlade Republike Srbije preko JP “Putevi Srbije”.

Prilikom obilaska zajedno sa meštanima i predsednikom MZ predstavnici grada su razgovarali i o problemima sa kojima se susreću.

Kao glavni problem meštani su istakli nedostatak fekalne kanalizacije. Nakon sagledavanja projekta kanalizacije koji izrađuje JKP “Vodovod” rukovodstvo grada će vratiti u ovu MZ da sa ovim vrednim ljudima porazgovaraju kako da se reši taj akutni problem.

Ono što me posebno raduje to je da u ovom mestu ima oko 150 domaćinstava vrednih ljudi koji sa ponosom ističu da je u poslednje dve godine u njihvom selu rođeno 20 beba. Jedinstveni su tvrde i po tome što se stanovništvo iz Baluge ne iseljava već naseljava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here