Početna deonica auto-puta “Miloš Veliki”, od Surčina do Obrenovca, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj 19. decembra, biće spremna za otvaranje i pre Svetog Nikole. U ovu tvrdnju glavnog inženjera kineske kompanije CCCC Nemanje Mutića u sredu se uverila i ekipa “Novosti”. Asfaltiranje svih 17,6 kilometara je završeno još pre desetak dana, a trenutno se na gradilištu obavljaju poslednje pripreme. Sa završetkom ovih radova, dužina auto-puta će biti 120 kilometara, a vozači će od Surčina do Čačka moći da stignu i za 55 minuta.

Mutić podseća da je ugovoreni rok za završetak radova 5. januar i ističe da se ne seća da je neka deonica u protekloj deceniji završena bez “produžetaka”, pa čak i pre vremena.

– Petlje Surčin i Obrenovac, konstruktivni delovi puta i mosta su gotovi. Preostalo je ozelenjavanje i sađenje biljaka, radovi na signalizaciji i saobraćajnoj opremi, kao i postavljanje zaštitnih ograda za automobile i životinje – objašnjava glavni inženjer. – Postavljene su i instalacije, a jedino još treba sve spojiti i uključiti.

Petlja kod Surčina nije standardna, već je sastavljena iz dve. Ima čak osam ulaza i izlaza na obilaznicu oko Beograda, sa koje će se vozači uključivati na “Miloša Velikog”.

– Suštinski, svi smatraju da je izgradnja ove deonice bila lagan posao, jer je put trasiran kroz ravnicu – priča Mutić. Ali, inženjerski gledano, na ovakvom terenu, kroz njive, uopšte nije lako graditi, jer je poseban problem odvodnjavanje, pošto put prati tok reke Save.

Na celoj trasi su uz put parkirana vozila neimara iz kompanije koja je angažovana za postavljanje zaštitne ograde. Posao se obavlja lančano, a radnici su odlično organizovani. Smenjuju se jedni za drugima fazno. Mašina poput malog robota ubada šipove, a radnici zašrafljuju i zatežu šipke, koje će sprečavati vozače da skrenu sa trase auto-puta.

Na mostu, koji je bio i najzahtevniji za izgradnju, vrvi kao u košnici. Radnici u žutim prslucima, sa šlemovima na glavi. U ovom delu je već postavljena zaštitna ograda, a oni sada po betonu između leve i desne trake prelaze četkama. Objašnjavaju da ovo “šminkanje” nema samo estetsku funkciju, već da se tako pravi zaštita, koja će duže trajati.

Sa mosta se nazire gužva na Obrenovačkom putu, sa kojeg se od letos svi putnici iz Beograda uključuju na auto-put ka Čačku. Preostalo je još nekoliko dana, pa će i vozači koji koriste ovu trasu moći da odahnu. Sa nove petlje kod Obrenovca moći će da se uključe na “Miloša Velikog”.

Vrednost projekta deonice Surčin – Obrenovac je 208 miliona evra, a glavni izvođač je kineska kompanija China Communications Construction Company.

Iako je po glavnom projektu planirana izgradnja naplatne stanice kod Surčina, on je izmenjen i vozači neće plaćati putarinu na ovoj trasi, pošto će se tretirati isto kao auto-put kroz Beograd, na kojem se vožnja ne naplaćuje.

VEZA PREKO OBILAZNICE

Vozači će se na novu deonicu auto-puta “Miloš Veliki” uključivati na petlji “Surčin”. Oni koji krenu iz prestonice imaju više opcija. Mogu ići auto-putem Beograd – Zagreb do isključenja za Dobanovce, pa zatim na obilaznicu oko Beograda. Posle nekoliko kilometara vožnje naići će na isključenje za Čačak. Tu će se ukrštati putevi i Vojvođanima, koji stižu iz Sremske Mitrovice i Rume, kao i Novosađanima. Oni koji stanuju na drugoj strani grada, u Kaluđerici ili Malom Mokrom Lugu, do petlje “Surčin” mogu preko Bubanj potoka. Petlje na obilaznici su predviđene i za stanovnike Petlovog brda i okolnih naselja. Za neke od njih će možda ipak biti bolje rešenje putovanje Ibarskom magistralom, jer im je stara ruta bliža. Od decembra će i na ovoj saobraćajnici biti još manje gužve.

MOST PREKO DVE REKE

Neimari su obale dve reke, Save i Kolubare, povezali mostom dugim 1.581 metar. Sastoji se od 27 stubova i 30 rasponskih konstrukcija koje su zahvaljujući sistemima pokretnih oplata građeni paralelno sa obe strane reke.

– U konstrukciju je ugrađeno 88.000 kubika betona i oko 11.500 tona armature – navodi Mutić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here