Javno preduzeće “Gradsko zelenilo” iz Čačka, u saradnji sa Pokretom mladih gorana nastavilo je danas akciju sadnje drveća u okviru projekta „Naša šuma – naša briga” u porti crkve u Bresnici.

Učenici šestog razreda OŠ “Đeneral Marko Katanić” zasadili su ukupno 24 stabla drveća, i to 14 stabala kuglastog bagrema i 10 stabala pitomog kestena.

Učešćem u današnjoj akciji učenici i nastavnici iz Bresnice podržavaju projekat “Naša šuma- naša briga” u okviru kojeg je u ovoj godini planirano da se zasadi 1000 stabala na području grada i mesnih zajednica.

OŠ “Đeneral Marko Katanić” u Bresnici ima 99 učenika koji su uključeni u brojne aktivnosti koje se realizuju u školi u saradnji sa Pokretom mladih gorana. Poseban značaj se pridaje pitanjima ekologije i zaštite životne sredine.

Do kraja sezone slične akcije će biti realizovane i u MZ Lugovi gde bi trebalo da bude zasađeno 177  stabala kuglastog javora i na Ljubiću, na Šebečkom groblju gde će biti zasađeno ukupno 46 stabala  drveća,  hrast, smaragd, hibernika i lalino drvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here