Pre desetak dana počela je rekonstrukcija gradskog bedema u Čačku, od restorana Belvi do hale Borac. U toku je postavljanje kablova za javnu rasvetu koja će biti zamenjena sledeće godine u drugoj fazi.

Potom sledi postavljanje ivičnjaka, a zatim postavljanje betonskih ploča. Građani će nesmetano moći da koriste bedem jer se asfalt neće skidati.

— Radovi će se obavljati bez obzira na vremenske uslove. U toku je iskopavanje kanala za postavljanje kablova za rasvetu. U nastavku se očekuje popločavanje po postojećoj konstrukciji uz postavljanje ivičnjaka. Asfalt se neće skidati već će se samo popraviti na onim mestima gde je oštećen ili izlomljen. Biće postavljeni ivičnjaci koji će omogućiti da se iskoristi čitava dužina bedema, oko 2,4 metra. Nakon toga krenuće se sa postavljenjem, ne behatona, već betonskih ploča koje su veće površine, kvalitetnijeg materijala. Na proleće će biti zamenjena rasveta kao i prilazi sa svih stepeništa. To će biti ta druga faza sledeće godine — rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

Izvođač radova je firma Vibbet d.o.o. Čačak.

Rekonstrukcija bedema koštaće 30 miliona dinara.

Čačak je jedan od gradova koji je u dobroj meri zaštićen od velikih voda, zahvaljujući pre svega zaštitnim bedemima i nasipima. Prvi bedem Čačak je dobio krajem 19. veka, dok je Ljubić zaštićen tek posle velikih poplava 1965. godine.

1 KOMENTAR

  1. Ovo ce mnogo znaciti za gradjane Cacka jer Morava je nase blago i oko nje svi gradjni provode dosta vremena za vreme leta, atletska staza igralista i teretana naotvorenom je pun pogodak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here