Rukovodstvo grada Čačka obišlo je završetak radova na putnom pravcu koji spaja dve mesne zajednice, tačnije put koji se prostire od Doma u Premeći do Doma u Petnici.

Put dužine 2 kilometra je investicija Vlade Republike Srbije vredna 18 miliona dinara, dok je JP “Putevi Srbije” bilo zaduženo za realizaciju projekta.

U prethodnom periodu, Grad Čačak je izgradio novi most i pristupnu saobraćajnicu što je bilo najvažnije za uspostavljanje beze između ove dve mesne zajednice. Stari most je bio oštećen u poplavama 2014. godine, da bi 2016. godine bio potpuno uništen.

Pored izgradnje mosta, sanirano je i klizište koje se na ovom mestu nalazilo nešto više od 13 godina. Takođe, Grad je finansirao i rekonstrukciju krova na crkvi Svetih Apostola Petra i Pavla u kojoj se mole vernici iz Petnice, Premeće i Brezovica.

Rekonstrukcija nije zaobišla ni Dom u Petnici, dok je Dom u Premeći pored rekonsktrukcije dobio i potpuno novi plato.

Na leto sledeće godine, Grad Čačak ima u planu završetak još jednog kraka puta u Petnici koji će u velikoj meri doprineti još lakšem svakodnevnom funkcionisanju lokalnih meštana, saošteno je iz uprave Grada Čačka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here