ČAČAK – U velikoj anketi koju je sproveo specijalizovani portal Bebac, porodilište Opšte bolnice u Čačku proglašeno je za jedno od najboljih 15 u Srbiji. U velikom nacionalnom istraživanju učestvovalo je 12.200 mama, koje su podelile svoja iskustva sa porođaja.

Čačansko porodilište dobilo je od porodilja prosečnu ocenu 3,77, što je bolje od prosečne ocene 3,61, kojom su ocenjena sva porodulišta u državi.
Porodilište u Čačku zauzelo je visoko šesto mesto u konkurenciji srednjih porodilišta. Isprred su KBC “Dragiša Mišović“ u Beogradu, KBC Zemun, KBC “Zvezdara“, te opše bolnice u Pančevu i Somboru, dok su lošije ocenjena porodilišta u Zrenjaninu, Požarevcu, Kraljevu, Kruševcu, Smederevu, Subotici…

Porodilje iz Čačka, Lučana i Ivanjice najzadovoljnije su prijemom u porodilište, a najviše zamerki imaju na dostupnost lekara nakon porođaja.

Prosečne ocene su sledeće:

Lekari: 4,14

Babice: 4:12

Prijem 4,72

Podrška na porođaju: 3,91

Porođaj: 393

Uslovi boravka: 3,28

Dostupnost lekara posle porođaja: 3,17

Podrška dojenju 3,41

Podrška mami i bebi: 3,35

Opšti utisak: 3,69

Generalno, u najvećoj meri mame porodilištima zameraju na uslovima u kojima borave tokom i nakon porođaja, nezadovoljne su higijenskim uslovima i ishranom u porodilištu. Takođe, mame smatraju da su lekari i sestre u nedovoljnoj meri dostupni nakon porođaja i da nisu dobile adekvatnu podršku i savete u vezi sa dojenjem.
Nagradu portala Bebac za plasman među 15 najboljih porodilišta u Srbiji primio je načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva čačanske Opšte bolnice dr Aleksandar Urošević.

Izvor: Morava info

2 KOMENTARA

  1. Onaj ko je pisao ovaj tekst ocigledno se nije poradjao u cacanskom porodilistu. Uslovi uzasni, sve grozno I gadno, lekari slabo strucni, babice hladne I bezobrazne, jedino osmeh I lepu rec mozes cuti od zena koje ciste I odrzavaju higijenu. Opsti utisak: ZATVORITI DA NEPOSTOJI!

  2. Бабице су дивне (изузев појединих). Имала сам чак и помоћ око дојења, а и била сведок колико су сестре помагале другим женама, показивале и бориле се за њихово млеко. Храна мора бити лагана, с обзиром на порођај и ушиване ране. Чињеница је да доктори су тешко доступни и са њима је комуникација оскудна. Треба бити реалан и све реално сагледати. Сматрам да су ове оцене одраз реалног стања и да некада треба и похвалити, а не само критиковати и мрачити.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here