Čačak – Narodni blok predvođen političkim strankama okupljenim oko Nove Srbije, započinje predizbornu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore skupom u Čačku, koji će se održati u utorak 10. decembra 2019. sa početkom u 18:00 časova, ispred velike sale Skupštine Grada Čačka. Na otvorenoj tribini će nastupiti lideri Narodnog bloka, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, general Momir Stojanović i Miroslav Parović.

„Namera nam je bila da se toga dana okupimo u rekonstruisanoj sali Skupštine Grada, međutim obzirom da smo tokom dana dobili pisano obaveštenje iz nadležne Gradske uprave da nam korišćenje sale nije odobreno, prinuđeni smo da tribinu održimo ispred sale.

Tokom dosadašnje skupštinske prakse, uvek se parlamentarnim, pa čak i vanparlamentarnim političkim strankama bez bilo kakvih uslovljavanja odobravalo korišćenje velike skupštinske sale i to je poznato svim političkim akterima. Ali, ovoga puta nije bilo tako, uprkos tome što se Nova Srbija blagovremeno, još u ponedeljak 2.decembra predsedniku gradske Skupštine obratila sa zahtevom za korišćenje sale. U tom trenutku, sigurni smo u to, termin predviđen za održavanje našeg skupa je bio slobodan i upražnjen, jer da je bilo drugačije, to bi nam valjda odmah bilo saopšteno. U međuvremenu, puna četiri dana, čačanski naprednjaci su razmišljali kako da nas onemoguće u političkom delovanju, i pred kraj današnjeg radnog vremena su nam dostavili negativan odgovor, gde se kao potpisnik pojavljuje načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Grada Čačka, koji svoju odluku obrazlaže navodnim sastankom u skupštinskoj sali sa korisnicima javnih sredstava.

Na ovakav način se svaka naša namera da koristimo navedeni prostor može onemogućiti i sprečiti, pošto vlast uvek može baš na tom mestu i baš u tom terminu zakazati nekakav svoj skup, uprkos tome što se, svakako, ovakav radni sastanak mogao održati u drugom prostoru ili drugom terminu, pre svega u okviru redovnog radnog vremena.
Nova Srbija je osnovana pre više od dvadeset godina voljom srpskog naroda koji ju je iznedrio kao jednu od tada vodećih političkih stranaka u borbi protiv režima Slobodana Miloševića. U tom periodu smo bili nosioci političke borbe za demokratiju i slobodu od tiranije, a najveći broj svojih skupova smo morali da držimo na otvorenom prostoru, jer smo bili politički progonjeni od strane istih onih koji i danas drže vlast u Srbiji.

Dve decenije kasnije, Nova Srbija je primorana da se ponovo bori za elementarne demokratske principe i slobode, ponovo van parlamenta, jer je vlast uzurpirala prostorije za to predviđene, iako su one svojina svih građana. Nova Srbija poziva sve slobodoumne Čačane da se ne plaše naprednjačkog terora i strahovlade i da u utorak 10.decembra u 18:00 časova dođu ispred prostorija gradske Skupštine, kako bismo se zajedno izborili za one političke vrednosti koje nam je bahata i arogantna vlast oduzela.

Istovremeno, celokupnu srpsku opoziciju pozivamo na jedinstvo i slogu u borbi protiv naopakog i odnarođenog SNS režima”, navodi se u saopštenju Informativna služba GrO Nove Srbije Čačak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here