Nakon svetske premijere na sajmu u Frankfurtu, treća generacija BMW X6, stiže u Srbiju. Ovaj impozantan automobil, interno nazvan “zver”potpuno opravadava ime koje su mu dodelili.

Od svojih prethodnika duži je za 26 mm, širi 15 mm i niži za 6mm, a ono što prvo upada u oči je karakteristična BMW maska hladnjaka, sada veća, u jednom okviru i sa izraženim spoljašnim uglovima. Po prvi put, na ovom modelu moguće je naručiti masku hladnjaka sa dodatnim osvetljenjem.

Foto: Promo

“BMW definitivno postavlja standarde kad je automobilska industrija u pitanju. U 2008. godini predstavljen je prvi serijski kupe krosover, u tom trenutku potpuno jedinstven koncept. Ovaj model zauzeo je značajno mesto u BMW gami i prve dve generacije prodate su u 443.000 primeraka”, rekao je za RINU, Marko Vesković iz kompanije “Autogarant”.

Pored osnovnog, novi model je dostupan u xLine i M Sport paketima. Xline će imati malo robustniji dizajn i ukrasne detalje u aluminijum finišu, dok će M Sport tradicionalno dolaziti sa M Aerodinamičkim paketom i ukrasnim detaljima u crnoj boji visokog sjaja kako bi dodatno naglasio sportski karakter vozila.

Foto: Promo

“Zavisno od toga da li vam je bitna dinamika, komfor ili dodatne off-road mogućnosti, moguće je naručiti adaptibilno M professional vešanje ili sa druge strane adaptibilno vazdušno vešanje ili kombinaciju vazdušnog vešanja i xOffroad paketa koji donosi četiri posebno predefinisana off road moda vožnje”, naglasio je Vesković.

U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to 40i (3l / 340 hp), M50i (4.4 l/530 hp), 30d (3l /256 hp) i M50 d (3l / 400hp ), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena modelom X6M (4.4l / 600hp). Početna cena novog X6 je 81.900 evra i to verzije 40i i 30d.

Promocija ovog modela biće održana 13. decembra u 18:00 časova u salonu Autogaranta u Čačku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here