Vozač JKP Komunalac, Miroslav Tutunović, je u nedelju 15.12.2019. godine, slikao situaciju neadekvatnog i opasnog odlaganja otpada životinjskog porekla na reciklažnom platou u Atenici.

Prenosimo i njegov post u celini: „Samo jedno pitanje za građane: Da li znate šta je reciklažni materijal a šta životinjski otpad? Ovo je slikano danas na rec. plato“Atenica“ na 100 m od OŠ “Sv. Sava“.”

Moramo se zapitati da li onaj ko je ovo uradio misli da je svoj problem rešio tako što ugrozio zdravlje svih ljudi okolo, narušavajući životnu sredinu i čineći prekršaj, za koji će sigurno biti kažnjen. Najprostije rečeno, ovakav postupak je apsolutno neprimeren životu u urbanoj sredini, a onaj koji je ovo uradio može da se pohvali koeficijentom inteligencije jedne amebe. Apelujemo i na građane Atenice da obrate pažnju, osude i prijave ovakvo ponašanje koje njih direktno ugrožava. Koristimo priliku da naše sugrađane još jednom  podesetimo na činjenicu da je zakonom zabranjeno i kažnjivo odlaganje otpada ovakve vrste u posude za odlaganje smeća i da se ovakva vrsta otpada odlaže po posebnoj proceduri, regulisanoj zakonskim propisima, navodi se u saopštenju JKP Komunalac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here