Velika ulaganja i infrastrukturni radovi obeležili su 2018. godinu u gradu na Moravi. Na Svečanoj sednici koja je upriličena povodom dana grada, sumirani su svi rezultati koje je gradsko rukovodstvo ostvarilo tokom ove godine.

Foto: RINA

“Čačak je sada mesto u kom mladi rado ostaju, ali i u koji se rado vraćaju i to novimmodernim saobraćajnicama koje su izgrađene. One su nam dovele i veliki broj stranih investitora koji su spremni da ulažu, ali ne smemo zaboraviti ni domaće privrednike koji su glavni pokretač lokalanog razvoja. Mi ovde nećemo stati, nastavićemo dalje da unapređujemo Čačak i da svakim danom stvaramo još bolje uslove za život svih naših građana”, izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović na Svečanoj sednici grada.

Predsednik Skupštine grada, Igor Trifunović, istakao je da su pred gradskim rukovodstvom novi izazovi.

“Ponosni smo na šest vekova trajanja, značajnu istoriju i bogatu tradiciju. Od malog naselja, Čačak je postao savremeni grad na raskršću modernih saobraćajnica. Mi u budućnost ulažemo, tako da su naša stvarnost danas i Aerodrom Morava u Lađevcima, i autoput Miloš Veliki. Izgrađana infrastruktura dokaz je uspešnog zajedničkog rada Vlade RS i grada Čačka. Budućnost vidimo u novim idustrijskim zonama i novim radnim mestima”, rekao je Trifunović.

Na svečanoj sednici Skupštine grada prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora, brojni privrednici, političari ali i nj.e Sem Fabrici.

Po tradiciji uručene su i decembarkse nagrade najboljima, a ovogodišnji dobitnici su OŠ “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad i književnik Milutinu Miću Milovanoviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here