Male ili malo veće zabave u firmi polako postaju uobičajene i kod nas. Kad dobijete poziv za neki od takvih događaja – logično je pitanje – šta obući? “Dres kod” za tu vrstu zabave obično je “koktel-odeća”, ali o čemu je zapravo reč?

“Osnovnu” listu komada koji su poželjni i onih koji su nepoželjni napravio je časopis Gloria.

Izbegavajte:

1. Farmerke – Nema sumnje da one mogu izgledati fantastično uz neki glamurozni top i odlične štikle, ali kada je dres kod određen i podrazumeva koktel-odeću, onda su farmerke jednostavno previše ležeran odevni komad.

Zamenite ih klasičnim pantalonama. Takođe pripazite da ne odaberete previše ležeran model, jer bi u ovakvoj prilici trebalo da odaberete elegantniju varijantu.

2. Dugačke večernje toalete – Koktel zabave nisu najsvečaniji oblik događanja i zato bi trebalo da izbegavamo nasvečaniju odeću. Dugačke večernje toalete ipak pripadaju drugim događanjima.

Zamenite ih mini ili midi haljinama koje su zapravo idealan izbor, jer u njima nećete ostaviti “preterano svečan” utisak.

3. Previše otvorenu i provokativnu odeću – Zabave poslovnog karaktera jednostavno nisu mesta za visoke proreze, dekolte do pupka i “gole” haljine.

Zamenite je primerenom odećom, jer efekt seksepila možete postići i u zatvorenim komadima.

4. Predimenzionirane torbe – Zaboravite na svoju dnevnu torbu u koju spakujete sve od igle do lokomotive. Takav model jednostavno se ne uklapa u stajling za koktel-zabave.

Zamenite ih elegantnijim torbicama, a ako niste ljubitelj ručnih modela, u ponudi možete pronaći glamuroznije varijante s lancem.

5. Patike – Žurka ležerne prirode trpi patike, ali ako dres kod od vas zahteva svečaniju obuću, one nikako nisu dobar izbor.

Zamenite ih klasičnim salonkama, glamuroznim štiklama ili kratkim čizmama s potpeticom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here