Nakon dvadeset godina obmanjivanja, iluzija i fantazmagoričnih zaluđivanja građana Čačka i Srbije, samozvani “Srpski Pokret Dveri”, koji je u međuvremenu postao politička organizacija, pokazao je svoje pravo lice.

Naime, stranka koja je kao svoj program pred narod podastrla hrišćanske i porodične vrednosti se u proteklim danima oštro suprotstavila navodnom formiranju Humanitarnog centra za prihvat migranata u gradu Čačku i pored toga što je Komesarijat za izbeglice jasno stavio do znanja da takva zamisao nikad nije postojala. Ipak, Bošku Obradoviću, samozvanom političkom lideru koga je u proteklom periodu napustio veliki broj istomišljenika, u nedostatku valjanih argumenata nije bilo teško da izmisli novu laž. Više nego očigledno je Obradovićevo nastojanje da skrene pažnju sa svojih neuspeha, kako na političkom, tako i na radnom planu. Sa strankom u rasulu, nikada manjom podrškom građana, koja rapidno opada, Dveri, kao privatna organizacija Boška Obradovića, se neumorno trude da degradiraju i lošim spinovima, uvek se pokazalo lažnim, skrenu pažnju sa svega što je u prethodnom periodu u korist građana Čačka i Srbije urađeno.

Čak je i Dragan Đilas, novi gazda Boška Obradovića, po ovom, kao i mnogim drugim pitanjima, ozbiljno je ukorio svog pulena, shvativši koliko mu Obradović svojim nasilničkim, huliganskim i uličarskim ponašanjem odmaže. Počevši od pretnji silovanja žena, pretnji predsednici republičke Skupštine Maji Gojković, lupanjem državnom zastavom o vrata parlamenta, kako bi ga “oslobodio” i najzad sve je kulminiralo najlošijim medijskim spinom do sad od strane Boška Obradovića i njegovih istomišljenika, upućenim na adresu predsednika Republike Aleksandra Vučića i nas iz SNS-a o navodnom naseljavanju prognanih i usled ratnih razaranja raseljenih žena, dece, staraca i muškaraca, koje Obradović tako devastirane i iznemogle priviđa po čačanskim selima, kako nam navodno otimaju i pale ognjišta i siluju majke i žene. Kroz istoriju i pored hrabrog i nesalomivog duha srpskog naroda, nažalost mogli bi smo da nabrojimo niz nesrećnih istorijskih događaja u kojima se i naš narod našao na izbegličkom putu. Počevši od Prvog svetskog rata, preko Drugog svetskog rata, pa sve do stradanja Srba u ratovima na prostoru bivše SFRJ i Kosova i Metohije. Razumevši sa tog aspekta, koji je očigledno Boško Obradović zaboravio, poziciju u kojoj se ti unesrećeni ljudi naterani na izgnanstvo nalaze, srpski, slobodarski i hristoljubivi narod će im u nevolji pomoći, kao što je uvek i svima u nevoljama pomagao.

Tvrdim da ne postoji, niti je ikada postojala, bilo kakva ideja za formiranje navodnog prihvatnog centra za migrante u Čačku, ali sam siguran da će naš narod u hrišćanskom duhu pomoći ljudima u nevolji, jer ponosni i slobodarski nastrojeni Čačani nikada nisu bili, niti će biti ksenofobi, što je Bošku Obradoviću jako teško da razume.

2 KOMENTARA

  1. Da,samo ne znam kako se mogu porediti naše izbeglice,koje su većinom bili žene,deca i stariji i koji su prognani sa kosova,hrvatske i bosne i koji su došli u Srbiju,a nisu otišli u tursku da tamo budu izbeglice,nego su došli međ’ svoj narod,sa ovim ,,izbeglicama koji su 90% mladi muškarci o koji su došli 1000 km daleko da budu izbeglice. Što nisu muslimani otišli u svoju muslimansku zemlju tursku da budu izbeglice,nego ovde. Ja kao običan gradjanin čačka,nisam ni za kakve izbeglice sumnjivog porekla u svom komšiluku. Toliko

  2. A ti milutine,ako si već toliko dobra duša koja bi da pomogne,bolje prvo pomozi svojim sugrađanima i sagradi neki vrtić,pošto dete nisam mogao upisati jer zamisli,nema mesta,nego što pominjete nekakav humanitarni centar za neke boga pitaj kakve ,,izbeglice”. Što reče jedan čovek,nije vrtića manjak,nego je dece izgleda višak, bože me oprosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here