U Osnovnom sudu u Čačku danas je održano treće ročište u parnici kojom predsednik Saveza za Srbiju Dragan Đilas iz Beograda tereti za klevetu Marka Parezanovića iz Čačka, poslanika Srpske napredne stranke.

Parezanović je dao iskaz sudiji, a na narednom ročištu, zakazanom za 11. februar sledeće godine, bila sasalušana i dvojica svedoka koje je predložio punomoćnik tuženog.

Đilasova tužba je samo jedna u nizu tužbi predstavnika Saveza za Srbiju protiv mene i te tužbe predstavljaju politički pritisak i pokušaj ućutkavanja. Ja sam i danas na sudu govorio o saznanjima u vezi sa pokušajem kupovine odbornika septembra 2018. godine. Tada su Đilas i Obradović mislili da je Čačak najslabija karika SNS i da će tu najlakše smentii vlast. Međutim prevarili su se, ovde nemaju šta da traže jer za 12 godina Đilasove vlasti Čačak je bio crna rupa vez investicija i sa zatvorenim fabrikama” – rekao je Parezanović.

On je dodao i ga tužbe politickih protivnika neće sprečiti da govori o nedelima bivšeg režima.

Ja se Dragana Đilasa nisam plašio ni 2008. kada sam učestvovao u osnivanju SNS-a i kada je mnogo teže bilo biti opozicija, pa nemam razloga da se bojim ni danas. Uvek ću postavljati pitanje kako je Đilas za vreme dok je vršio vlast sa svojim firmama ostvario promet od preko 600 miliona evra i preko 100 miliona evra čiste dobiti. Da li u Evropi postoji još jedan političar koji je stekao takvo bogatstvo dok je bio na vlasti.”

Da su tužbe vid političkog pritiska smatra i advokat odbrane Žarko Mićin.

Danas smo imali treće suđenje po tužbi Dragana Đilasa protiv mog klijenta Marka Parezanovića i smatram ovu tužbu svojevrsnim političkim pritiskom i namerom da ućutka Parezanovića da više nikada kroz političku borbu ne kaže ništa protiv njega. Posebno zbog toga što je Dragan Đilas podneo od početka godine 29 tužbi protiv medija i pojedinaca, pa sada neko ko je bio gospodar medija i odlučivao šta će biti na televiziji tuži te iste medije i pojedince ako išta kažu protiv njega” – izjavio je Mićin.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here