Predstojeći praznici su asocijacija za nekoliko stvari: porodicu, poklone i hranu i piće. Zvanična statistika kaže da tokom praznika ljudi najviše novca potroše na hranu i piće. Kada je već tako najbolje je počastiti se nečim kvalitetnim i tako upotpuniti atmosferu i raspaliti raspoloženje.  Preporučujemo vam top 5 piva iz Srbije koje bi trebali da probate tokom zimskih praznika. U Čačku ova piva možete nabaviti u prodavnici piva Biro.

Dolaskom zime menjaju se i naše potrebe na raznim poljima, potrebe za toplinom i ušuškanošću su sve izraženije, a samim tim i izbor stila piva prilagđavamo niskim temperaturama. Umesto laganih, osvežavajućih, citrusnih nota koje su pogodne za vrele letnje dane, tokom zimskog perioda mi preporučujemo uglavnom crna, crvena i tamna piva, zahmeljenija i sa većim procentom alkohola, sa  kako bi nam pružila adekvatnu kako bi nam pružila adekvatnu toplinu u hladnim zimskim danima.

Naša preporuka za ovu zimu i praznike su:

 1. Pivara Kompas Praznično pivo

  Kompas Praznicno pivo (Kompas Praznicno pivo (untappd.com))

 • Stil: Dark ale
 • Alkohol: 7.5%

Zbog dotatka cimeta i karanfilčića ovo pivo prava je stvar za opuštanje u zimskim danima i uživanje u prazničnim čarolijama.

 

 

 

 

 1. Pivara Academia Filozof

  Filozof

 • Stil: Red ale
 • Alkohol: 6.2

Ovo pivo objedinjuje aromu karamele i gustu penu u žvotnu filozofiju koju treba gustirati u zimskoj idili.

 

 

 

 

 

 1. Pivara Raebeerbrega Bandiera rossa

  Bandiera rossa

 • Stil: American amber
 • Alkohol: 6%

U ovom pivu prepliću se ukusi prepečene karamele,  kore narandže i borovine, što predstavlja idealnu kombinaciju za ušuškavanje u toplini vašeg doma.

 

 

 

 

 

 1. Pivara Kabinet Kolaboracija 02 vintage – barikirano pivo

  Kabinet pivara

-Stil: BA Stout

-Alkohol: 11.8%

Ovaj aromatični karamel stout je imao čast da odleži dve godine u hrastovim buradima nagrađene Arkanj rakije. Rezultat se ogleda u mešavini ukusa jabukove rakije, delikatne čokolade, pržene kafe i najfinije karamele. Kako vam ovo zvuči?

 

 

 

 1. Pivara Kors Black fire

  Black fire

 • Stil: Russian Imperial Stout
 • Alkohol: 10.5%

Aroma kafe, suvih šljiva, crne čokolade i porto vina karakterišu ovo neobično jako crno pivo. Ova kombinacija ukusa dobijena je zahvaljujući mešavini 8 različitih vrsta specijalnih sladova. Probajte i procenite sami da li je ovo idealan izbor za ovu prazničnu sezonu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here