Prilikom posete grupe nastavnika i saradnika sa Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Vojnotehničkom institutu u Beogradu, u ponedeljak, 23. decembra 2019. godine, za dosadašnju uspešnu saradnju dodeljeno je priznanje Fakultetu tehničkih nauka. Direktor, pukovnik dr Bojan Pavković uručio je orden VTI dekanu FTN prof. dr Danijeli Milošević.

Cilj sastanka kome su prisustvovali nastavnici i saradnici fakulteta i rukovodstvo VTI, bili su dogovori u vezi konkretnih aktivnosti u rešavanju izazova sa kojima se sreću istraživači na Vojnotehničkom institutu i uključivanje nastavnog kadra sa Fakulteta tehničkih nauka u razvojne i istraživačke projekte. U nastavku saradnje očekuje se da FTN učestvuje u rešavanju brojnih inženjerskih problema što će biti veoma korisno kako za nastavni tako i za studentski kadar na fakultetu.

Da podsetimo, od ove godine Vojnotehnički institut stipendira studentkinju FTN Draganu Bojić koja je na master studijama na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. Dragana će po završetku studija početi profesionalnu karijeru u VTI. Kako je najavljeno, stipendije će se i ubuduće dodeljivati za „mastere“, a FTN je u grupi nekoliko fakulteta u Srbiji za čije diplomce je Vojnotehnički institut zainteresovan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here