Posle trideset godina Čačani bi uskoro ponovo mogli da koriste skijalište na Jelici. Inicijativu za obnovu pokrenuo je meštanin, a grad Čačak je spreman da pomogne.

Da bi se stiglo do nekadašnjeg skijališta poslednji deo puta može se preći samo pešice. Staza Velike livade je na najvišoj tački sela Riđage. Pre pet godina meštanin, Nenad Milošević je pokrenuo inicijativu za njeno uređenje, a ubrzo zatim pripremljeno je idejno rešenje.

“Dužina staze bi bila oko 350 metara sa visinskom razlikom od 70 metara. Idejno rešenje smo predočili lokalnoj samoupravi i meštanima kako bi ih motivisali da radimo zajedno na reaktivaciji starog skijališta”, kaže Nenad Milošević, predsednik MZ Riđage.

Nenadovu ideju podržale su komšije, a posebno aktivni skijaši koji su na stazu nekada redovno dolazili.

“Glavne lokacije sportskog života grada Čačka bili su Ježevica, Spomen-park i Riđage odnosno mesto gde se sada nalazimo Velike livade. Tokom zime ljudi su se okupljali ovde uz ski lift koji je bio vučno uže nekih dvesta metara dužine”, priseća se Milan Petronijević, meštanin Riđaga.

Za kompletno opremanje i uređenje ski staze, prema procenama, trebaće oko deset miliona dinara.

“Ono što je prvi korak, jeste da se parcela na kojoj se nalazimo prevede u vlasništvo grada i uz angažovanje našeg sportskog centra, da taj sadržaj upotpuni i izgradnjom skijališta što mislim da bi bilo vrlo značajno pre svega za mlade ljude u našem gradu”, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Čačane od skijališta deli svega osam kilometara lokalnog puta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here